Teamlead Customs chez CEVA Logistics

Weet jij met je persoonlijke drive, leiderschaps kwaliteiten en je vakkennis op het gebied van douane wetgeving een team van deskundige douane declaranten te enthousiaseren en mee te nemen in de steeds veranderende wereld van douane activiteiten? Dan zoeken wij jou!

Als Customs Teamleader sta je aan het roer van een team douane declaranten. Jouw team is verantwoordelijk voor de douane-activiteiten van CEVA Freight in België. Je staat er niet alleen voor! Je maakt deel uit van de Benelux customs organisatie van CEVA waarbij je kan terugvallen op customs managers, collega customs coördinatoren en customs engineers.

De Customs Teamleader heeft o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Aansturing van een team van 8 declaranten
 • Operationeel opzetten van nieuwe klanten
 • Initiëren, implementeren en ondersteunen van verbeteringen;
 • Douaneformaliteiten afhandelen: import & export, luchtvracht & zeevracht.
 • Eerste aanspreekpunt voor de Douane voor vragen die niet door de operationele douane-medewerkers kunnen worden beantwoord;
 • Helpen ontwikkelen en geven van douanetrainingen;
 • Opstellen en onderhouden van werkinstructies en procedures mbt douane.


Waar kom je te werken?

Je wordt onderdeel van het Customs team Benelux. Je stand plaats zal grotendeels onze locatie in Antwerpen zijn. Met regelmaat zul je echter naar een aantal omliggende vestigingen reizen.
Het Customs team in Antwerpen bestaat uit 15 medewerkers. Je wordt aangestuurd door een customs manager. Daarnaast krijg je volop support van een team van customs systeem specialisten en het customs compliance team. Het customs team is de spil in de Benelux organisatie van CEVA Logistics. In totaal werken er ruim 4000 mensen in de benelux organisatie iedere dag op het gebied van Contract logistiek, Air en Ocean Freight en Ground transport.

 

Voor de functie Customs Teamleader zoeken wij een collega die ruime ervaring heeft op het gebied van douanezaken. Je bent vasthoudend en werkt zelfstandig, nauwkeurig en systematisch. Je wilt jezelf altijd ontwikkelen en volgt daarvoor seminars en opleidingen. Natuurlijk ben je flexibel, pro-actief en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een opleiding inzake Douane met succes afgerond (bv traject via Portilog) is een plus.

 • Een stabiele werkomgeving binnen een groot en internationaal concern.
 • Een groeiende omgeving met veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een competitief arbeidsvoorwaarden pakket;
 • Ben je een ervaren declarant die klaar is voor de volgende stap in je carriere maar heb je nog geen leidinggevende ervaring? Ook dan willen we je uitnodigen om te reageren!


Solliciteer direct via onderstaande knop of neem voor meer informatie contact op met Bayo Owa, Corporate Recruiter, via het nummer +32488254069