Legal Counsel chez H.Essers

Limbourg
Voor ons Legal & Insurance departement te Genk, zijn wij momenteel op zoek naar een Legal Counsel.

Als Legal Counsel rapporteer je aan onze Company Lawyer en adviseer je samen met je collega-teamleden de stakeholders van de onderneming over de juridische aangelegenheden van de Belgische en buitenlandse vestigingen van H.Essers. Je maakt deel uit van het corporate Legal & Insurance departement dat rechtstreeks aan de CEO rapporteert.

Je hebt affiniteit met burgerlijk, handels -en vennootschapsrecht en van daaruit vertaal je de rechten, plichten en mogelijkheden van de onderneming naar de interne organisatie en de externe partijen en instanties.

Jouw aandacht gaat hierbij speciaal naar algemeen verbintenissen- en contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en verkeers- en transportwetgeving (CMR).

Je analyseert zelfstandig de contracten van klanten en leveranciers.
Je geeft juridisch advies zowel aan onze commerciële organisatie als aan de Business Unit en Staff Managers van ondersteunende diensten (HR, IT, finance, purchase,...) en staat hen bij in de onderhandelingen met derde partijen.
Daarnaast lever je juridische ondersteuning aan onze Risk & Insurance afdeling.
In het kader van corporate housekeeping beheer je de permanente vennootschapsdossiers en verzorg je de formaliteiten zoals publicaties in het Belgisch Staatsblad.

Zowel voor de Belgische als de buitenlandse vestigingen, sta je in voor interne juridische dienstverlening, creëer je (model)contracten en faciliteer je het contractmanagement.

Functie-eisen
 • Je beschikt over een masterdiploma in de rechten en hebt maximaal 5 jaren ervaring in een juridische functie.
 • Je bent een generalist en multidisciplinair inzetbaar. Je hebt een gedegen kennis van burgerlijk en economisch recht. Kennis van transportrecht, vennootschaps- en fiscaal recht is een mooie bijkomende troef.
 • Je bent geboeid door juridisch-technische kwesties en kan zeer goed werken met deadlines.
 • Jouw werkattitude tekent zich door een secure, onderbouwde aanpak, een doorgedreven kennis van de materie en een goed probleemoplossend vermogen.
 • Je bent nauwkeurig en weet snel prioriteiten te stellen.
 • Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en bent sterk resultaatgericht.
 • Je bent ambitieus, gedreven, zelfstandig, stressbestendig en assertief.
 • Je hebt een sterk onderhandelingsvermogen en een gezonde dosis overtuigingskracht.
 • Je bent communicatief sterk en hebt zin voor initiatief.
 • Naast het Nederlands, beschik je over een vloeiende kennis van het Engels.
 • Kennis van andere talen is mooi meegenomen.

Arbeidsvoorwaarden
Je kan je aan een boeiende job verwachten met heel veel afwisseling. Als familiaal bedrijf is de sfeer bij H.Essers ongedwongen en is direct overleg met je collega's een natuurlijk gegeven. Met uitvalbasis in het hoofdkwartier in Genk, raak je haast elke dag filevrij op je vaste werkplek, ongeacht van waar je komt. Bij H.Essers als internationale en innovatieve logistieke speler richt je het vizier ver over de landsgrenzen heen.

In ruil voor je inzet bieden we je een aantrekkelijk loon met een interessant pakket extralegale voordelen. Ook voorzien we een opleidingspakket op jouw maat en zijn er stevige doorgroeimogelijkheden dankzij onze internationale expansie.

Over H.Essers
Het bedrijf werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2017 boekte H.Essers een omzet van 646 miljoen €.

Het bedrijf telt momenteel 975.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.460 trekkers en 3.050 aanhangwagens en heeft meer dan 6.270 medewerkers verdeeld over 70 vestigingen in 17 landen in West- en Oost- Europa.
Naast de hoofdzetel in Genk (België), heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië.