Supply Chain Innovation Manager chez H.Essers

Bruxelles
Vandaag is innovatie binnen H.Essers reeds een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur en way of working.
Om een goede service te kunnen garanderen naar onze klanten, kijken we uit naar een Supply Chain Innovation Manager die als coördinator en facilitator deze innovatiecultuur verder kan begeleiden en uitbouwen op korte en lange termijn.

Jouw taken:
 • Je brengt reeds bestaande initiatieven omtrent innovatie in kaart en creëert een intern platform zodat deze toegankelijk worden voor de gehele organisatie. Je zet verschillende initiatieven op om de uitwisseling van innovatieve projecten en ideeën binnen H.Essers te bevorderen. Op deze manier creëer je een innovatie community waarbinnen kennis en ervaring gedeeld worden.
 • Als SC Innovation Manager blijf je op de hoogte van nieuwe technieken, werkwijzes en methodieken in de wereld van transport en logistiek en vertaal je deze naar concrete oplossingen en projecten voor H.Essers. Je bouwt een netwerk uit en legt contacten met relevante actoren, organisaties en instanties;
 • Je werkt een innovatiestrategie uit met projecten, doelstellingen en technieken noodzakelijk op lange termijn om de verdere groei van H. Essers te garanderen
 • Je rapporteert aan de Head of Engineering
 • Je werkt vanuit Genk/Hasselt

Functie-eisen
 • master met minstens vijf jaar ervaring in coördinerende rol van innovatieprojecten
 • proven track record in de implementatie van innovatieprojecten binnen supply chain
 • zeer goede kennis van technologische mogelijkheden als motor van innovatie
 • bruggenbouwer met zeer sterke communicatieve en relationele vaardigheden om zowel intern als extern een draagvlak rond innovatie uit te bouwen
 • sterke analytische vaardigheden om opportuniteiten te detecteren en een strategie te ontwikkelen
 • Vlotte kennis van het Nederlands en het Engels.

Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende functie in een groeiend internationaal logistiek bedrijf, een marktconform salarispakket en opleiding door ervaren collega's.

Over H.Essers
Het bedrijf werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogwaardige goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2016 boekte H.Essers een omzet van 571 miljoen €.

Het bedrijf telt momenteel 950.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.460 trekkers en 3.050 aanhangwagens. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 5.400 medewerkers verdeeld over 67 vestigingen in 15 landen.
Naast de hoofdzetel in Genk (België), heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië.