24 November 2014

Een boek waar men niet om heen kan, The Box, of "hoe de container de wereld gerevolutioneerd heeft"?

Een boek waar men niet om heen kan, The Box, of

The New York Times beschreef "The Box", als dé "business" bestseller ooit geschreven. Bill Gates beschouwt dit boek als het beste dat hij in 2013 gelezen heeft.

Nog niet zo lang geleden, in april 1956, werden voor het eerst 58 metalen dozen per boot van Newark naar Houston vervoerd.

De initiatiefnemer van deze expeditie is Malcolm McLean, de uitvinder van de container, de held van de stalen behuizing.

Het boek, "The Box" leert ons hoe deze vervoerder het transport revolutioneerde door de organisatie van de goederen en het laden ervan op de schepen.

Het boek schetst het "leven" van de container en het uitgangspunt van de internationale handel en zelfs intercontinentale handel.

Marc Levison econoom en auteur van het boek legt uit hoe de container de wereldhandel en de geografie van de havens heeft veranderd. Hij beschrijft de strijd van de vakbond en de voorwaarden van de havenarbeiders. Enkele jaren en veel investeringen later is de container onvermijdelijk voor het weg-, spoor- en maritiem vervoer.
Malcom McLean stond aan het hoofd van McLean Industries, Inc. (opgericht in 1955). In 1960 werd het bedrijf Sea-Land Service, Inc.

Daarna werd het in twee rederijen en een terminal operator verdeeld waaronder Sealand- Maerskline.

Vandaag heeft de container grotendeels zijn plaats in de transportsector verworven en schat men dat het wereldwijde jaarlijkse verkeer meer dan 200 miljoen containers omvat.

Op Belgisch niveau is de haven van Antwerpen de tweede grootste in Europa (na de haven van Rotterdam) en de zeventiende grootste in de wereld met een totaal verkeer van 190 849 079 ton goederen uitgewisseld in 2013. In termen van het containervervoer, is het de tweede grootste Europese haven (na Rotterdam en voor Hamburg) en de vijftiende grootste haven in de wereld met 8.578.269 TEU (Bron: Wikipedia)

Voor meer dan 150 jobs in de sector transport en logistiek? Volg ons op TL Hub.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV