17 January 2017

TOP 6: Logistieke knelpuntberoepen in 2017

TOP 6: Logistieke knelpuntberoepen in 2017

Naar aanleiding van het onderzoek van TL Hub bij een representatief panel van de Belgische logistieke sector (afbeelding 1) hebben wij de top 3 van knelpuntberoepen in de transport, logistieke en supply chain sector voor 2017 in België samengesteld.

Bedienden en kaderleden in logistiek

Wanneer we naar de bediendenprofielen kijken, komen de functie van expediteur of douanedeclarant op de eerste plaats. De top 3 wordt vervolledigd door de dispatchers op de tweede plaats en supply chain specialisten op de derde plaats. De regio heeft echter een sterke invloed op het podium. In Wallonie, waar minder transportbedrijven actief zijn, worden de supply chain functies het sterkst benadrukt. De vraag naar expediteurs en douanedeclaranten in Vlaanderen wordt sterk beïnvloed door de activiteiten van de Haven van Antwerpen. De planning-, sales in transport, customer service en IT-functies sluiten nauw aan bij de top 3.

Arbeiders in de logistieke sector: flagrant tekort aan chauffeurs

Wat de arbeidersprofielen betreft is het tekort aan chauffeurs (C-CE) schrijnend en vormt dit een enorm knelpunt. De chauffeurs leggen dus beslag op de hoogste trede van het podium gevolgd door warehouse teamleaders en heftruckchauffeurs. Deze profielen worden op de hiel gezeten door technische beroepen zoals elektromechaniekers.

Hieronder kunt u de slides van het debat van maandag 19 januari met betrekking tot jobs in de logistiek georganiseerd op het Truck & Transport Salon op de Heizel terugvinden.

 

 

 

 

 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV