15 October 2018

6 redenen om een carrière in de logistiek te starten

6 redenen om een carrière in de logistiek te starten

Bent u ambitieus, een harde werker en kijkt u uit naar een job die écht telt, dan is een carrière in de logistiek zeker en vast iets voor u. In de logistieke sector vindt u tal van verschillende beroepen in verschillende domeinen zoals bijvoorbeeld sales, engineering en boekhouding. Daarnaast vindt u ook functies geschikt voor elk opleidingsniveau.

Wilt u deel uitmaken van een belangrijke en gerespecteerde sector, dan vindt u hieronder de redenen om een logistieke carrière te overwegen.

1. Het belang van de sector

Ongeacht de technologische evolutie en de evolutie in andere sectoren, zullen goederen steeds verplaats en geleverd moeten worden overheen de hele wereld. Dit maakt de logistieke sector onmisbaar. Methodes veranderen in de loop der tijd, maar er zal altijd vraag zijn naar bekwaam personeel om de wijzigingen te implementeren.

De logistiek is een bloeiende en essentiële sector. Het is dus waarschijnlijk dat het zoeken van een job in deze sector u een grote stabiliteit kan bieden.

2. Opportuniteiten voor elk opleidingsniveau

De sector biedt een breed scala van instapniveau’s die geschikt zijn voor werknemers van elk opleidingsniveau. Of u nu direct aan de slag wenst te gaan na het behalen van een attest van secundair onderwijs of nadat u een universitair diploma heeft behaald, u kunt een zeker een job in de logistiek vinden die bij u past.

Het behalen van een bachelor helpt u een voet tussen de deur te krijgen en het behalen van een masterdiploma opent deuren voor een leiderschapsfunctie, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Wanneer u ambitieus en hardwerkend bent, zal u zeker slagen in de logistieke sector ongeacht u een diploma heeft behaald of niet.

3. Tal van doorgroeimogelijkheden

Niemand wenst zich te bevinden in een impasse. Hiervoor is de logistieke sector opnieuw zeer aantrekkelijk, want het is weinig waarschijnlijk dat dit zich op gebied van transport en logistiek voordoet. Er is een brede waaier van beschikbare functies, waaronder customer service, aankoop, materieelbeheer, strategie, voorraadbeheer, preventie en natuurlijk ook operations en transport. Bovendien zijn er verschillende functies die aan meerdere gebieden verwant zijn waardoor u verschillende vaardigheden kunt ontwikkelen en onderweg de mogelijkheid zal krijgen om meer te verdienen.

4. Aantrekkelijk salaris

Volgens een enquête van Total Jobs is het gemiddelde startsalaris niet zo hoog in de sector. Op zich is dit behoorlijk indrukwekkend, maar omwille van de verscheidene doorgroeimogelijkheden en omdat veel logistieke bedrijven voordelen zoals bonussen en bedrijfswagens aanbieden, zal u veel meer kunnen gaan verdienen. Bedienden in de transport en logistieke sector – zeker bij grote en bekende bedrijven – kunnen bijzonder hoge lonen verdienen die in vele andere sectoren moeilijk te vinden zijn op ieder niveau.

5. Gevariëerde werkmogelijkheden

Er zijn geen twee identieke dagen wanneer men in de logistiek werkt. Ook dit maakt de sector zeker en vast aantrekkelijk. Iedere dag wordt er gewerkt met verschillende mesnen, worden verschillende goederen behandeld en wordt een lange lijst diverse taken uitgevoerd. Dus wanneer u voor een carrière in transport of logistiek kiest, mag u er zeker van zijn dat u zich nooit zal vervelen.

6. Internationale ervaring

Wanneer uw bedrijf zaken doet met internationale partners of bedrijven, kunt u relaties ontwikkelen met professionals over de hele wereld. Wanneer u meerdere talen spreekt, is dit bijna vanzelfsprekend.

Als u met internationale klanten werkt, zal u misschien ook de kans krijgen om te reizen of zelfs geëxpatrieerd worden wanneer u dit wenst.  Dit is zeker iets om rekening mee te houden wanneer u solliciteert voor een job, omdat dit nog meer deuren voor u kan openen.

Cijfers

Uit de resultaten van onze logistieke en supply chain barometer 2018 verklaart slechts de minderheid (2,05%) van de ondervraagden ontevreden te zijn over hun job terwijl 80% een score van 7 of meer op 10 geven aan hun tevredenheid. De tevredenheidsscore lag dit jaar op 78/100, een groot verschil met de gemiddelde Belg die een score haalt van 65,2/100.

Ook de groeicijfers in 2018 zijn positief: 64% van de logistieke spelers verwachten een groei, 29% verwacht een stabiele markt en slechts 7% vreest een daling van zijn activiteiten.

Ga ervoor

Bent u nog steeds geïnteresseerd in een logistieke carrière? Ga ervoor! Met de verscheidenheid aan beschikbare functies, is er zeker ook eentje voor u. En omdat de meeste functies de mogelijkheid bieden om te evolueren, is dit zeker een sector die u zal stimuleren om te groeien.

Op onze website vindt u meer dan 400 logistieke, transport en supply chain vacatures. Creëer uw profiel online (of update uw profiel), maak uzelf maximaal zichtbaar voor werkgevers en solliciteer rechtstreeks voor de vacatures die u interesseren. Ontdek onze jobs voor starters in de logistiek of verschillende stageplaatsen.

Bron: CareerExperts

Artikels over hetzelfde onderwerp:

Interview: Mijn job? Douanedeclarant. Portret van Tom Schallenbergh (GEFCO)

Tekort in de Vlaamse logistieke sector

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV