09.11.2018

Employer branding doe je zo!

Je werkgeversmerk duidelijk maken en in de markt zetten is makkelijker dan het lijkt. Vier experten – Eveline Schollaert, Bart Van Theemsche en Gerd Jacobs van HOGent, en prof Greet Van Hoye van UGent – brachten vorig jaar een boek uit waarin ze een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan presenteren dat bedrijven moet helpen om een sterk, onderscheiden en authentiek employer brand te ontwikkelen én uit te dagen.

Employer branding doe je zo!

In een notendop...

Tijdens fase 1 bereid je heel de oefening voor, met een duidelijke visie, missie en waarden die je kan communiceren, én meetbare doelstellingen, benchmarks, en de nodige resources.

In fase 2 voer je een imago-audit uit: wat is je gewenste imago of employer value proposition, en hoe zit het met je huidige, feitelijke employer brand?

Fase 3 is gewijd aan het ontwikkelen van je employer brand. Verfijn je employer value proposition op basis van de auditresultaten, verspreid hem bij de eigen werknemers, en draag hem tot slot ook extern uit.

Fase 4: evalueer en stuur bij waar nodig. Communiceer daar ook over.

 

(Bron: 'De Strijd om Talent – Employer Branding in Theorie en Praktijk' van Eveline Schollaert, Greet Van Hoye, Bart Van Theemsche en  Gerd Jacobs, uitgegeven bij Academia Press in 2017.)

Recentste nieuws

20.05

Vlaanderen haalt 8 miljoen EUR om containers van de weg te halen

Voor elke euro die de Vlaamse Havenbesturen investeren in een innovatieve maatregel om goederen te bundelen, legt Vlaanderen er een euro naast. Dit moet volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts tot een verschuiving van de weg naar de binnenvaart of het spoor bijdragen. Het luik spoor is hierbij helemaal nieuw.

Lees meer

13.05

Een speciale editie voor 50 jaar Scania V8

Scania viert het vijftigjarige jubileum van zijn V8-motor met een uitzonderlijk luxueuze uitvoering.

Lees meer

03.05

AB InBev en Euroports starten met vervoer over de binnenwateren tussen Luik en Antwerpen

Deze ochtend hebben de bedrijven Euroports en AB InBev in aanwezigheid van (onder andere) de Eerste minister een eerste container met Stella Artois op een binnenschip met bestemming haven van Antwerpen geladen. Op korte termijn zal dit multimodale project 5000 trajecten per jaar van de weg af halen.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV