09.11.2018

Employer branding doe je zo!

Je werkgeversmerk duidelijk maken en in de markt zetten is makkelijker dan het lijkt. Vier experten – Eveline Schollaert, Bart Van Theemsche en Gerd Jacobs van HOGent, en prof Greet Van Hoye van UGent – brachten vorig jaar een boek uit waarin ze een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan presenteren dat bedrijven moet helpen om een sterk, onderscheiden en authentiek employer brand te ontwikkelen én uit te dagen.

Employer branding doe je zo!

In een notendop...

Tijdens fase 1 bereid je heel de oefening voor, met een duidelijke visie, missie en waarden die je kan communiceren, én meetbare doelstellingen, benchmarks, en de nodige resources.

In fase 2 voer je een imago-audit uit: wat is je gewenste imago of employer value proposition, en hoe zit het met je huidige, feitelijke employer brand?

Fase 3 is gewijd aan het ontwikkelen van je employer brand. Verfijn je employer value proposition op basis van de auditresultaten, verspreid hem bij de eigen werknemers, en draag hem tot slot ook extern uit.

Fase 4: evalueer en stuur bij waar nodig. Communiceer daar ook over.

 

(Bron: 'De Strijd om Talent – Employer Branding in Theorie en Praktijk' van Eveline Schollaert, Greet Van Hoye, Bart Van Theemsche en  Gerd Jacobs, uitgegeven bij Academia Press in 2017.)

Recentste nieuws

19.12

Buitenwettelijke voordelen om chauffeurs aan te trekken

Het tevredenheidspercentage was sinds 2007 nog nooit zo hoog en nemen de transportvolumes toe. Hoewel het chauffeurstekort nog steeds de belangrijkste reden tot bezorgdheid vormt, blijven de bedrijven niet bij de pakken neerzitten, maar nemen ze initiatieven om het verschijnsel tegen te gaan. Zo bieden bepaalde transporteurs nieuwe buitenwettelijke voordelen aan.

Lees meer

11.12

Howest wint de TL Hub Business Game 2018

De Brugse school Howest won vorige week de vierde editie van de TL Hub Business Game bij Gefco. De vijf laatstejaarsstudenten overtuigden de jury met hun oplossing om de doeltreffendheid van het crossdockcenter van Gefco in Eigenbrakel te verhogen.

Lees meer

29.11

Chauffeurstekort nijpender dan ooit

De Truck & Business-barometer, op basis van een jaarlijkse rondvraag bij de Belgische transporteurs, vertoont een eerder bemoedigend resultaat: de tevredenheidsgraad staat op een recordhoogte sinds 2007 en de transportvolumes zitten in stijgende lijn. De Belgische vervoerders maken zich evenwel meer en meer zorgen over het tekort aan chauffeurs.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV