11 September 2018

Gefco daagt logistieke studenten uit met een operationele & marketing case

Gefco daagt logistieke studenten uit met een operationele & marketing case

Voor het vierde opeenvolgende jaar confronteert de TL Hub Business Game Belgische studenten in logistiek en supply chain met een concrete casestudie.

Na Coca-Cola European Partners, H.Essers en Decathlon is het dit jaar de beurt aan GEFCO om een orginele case voor te stellen.

Meer dan 400 studenten verdeeld over scholen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië nemen deel aan deze editie.

De door GEFCO voorgestelde case zal een tweeledig probleem bestuderen. Enerzijds wordt de optimalisatie van het kaaibeheer voor het laden en het lossen (en cross dock) behandeld in combinatie met anderzijds de verbetering van de ontvangst van dienstverleners. Dit laatste, meer marketing, aspect is vandaag een belangrijk probleem in de transportsector. Externe transportbedrijven zijn soms beperkt in het aantal tours omwille van het gebrek aan chauffeurs of de werklast. Daarom geven zij de voorkeur aan partners die langs de ene kant zorgen voor een snelle laad-/lostijd en die aan de andere kant hun chauffeurs zo optimaal mogelijk ontvangen. Deze ondersteuning kan op diverse manieren benaderd worden: optimalisatie van kaaiteams en hun processen, digitalisatie of personalisatie van het ontvangst, comfortabele installaties,…

GEFCO wordt geconfronteerd met de verbetering van dit proces en kijkt er naar uit om de originele ideeën, voorgesteld door de studenten, te bestuderen.

GEFCO heeft reeds verschillende studenten aangeworven die aan eerdere edities van de TL Hub Business Game hebben deelgenomen.

Uw toekomstige dispatcher, transport manager, douanedeclarant of logistiek verantwoordelijke zal dus ongetwijfeld deel uitmaken van de laureaten van deze editie!

In november zullen vijf teams geselecteerd worden voor de finale die in december zal plaats vinden bij GEFCO te Gellingen (Ghislenghien).

Volgende scholen nemen deel: Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen), HoWest (Brugge), UCLL (Diepenbeek), HoGent (Gent), Thomas More (Geel), Ephec (Brussel), Odisee (Brussel), HEFF (Brussel), HelHa (Louvain en Hainaut), HECh (Luik).

Ontdek de vacatures van GEFCO op TL Hub.

Voor meer informatie (pers of school) : [email protected]

 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV