04.12.2017

Laureaten 3de editie TL Hub Business Game (eCommerce Decathlon) zijn gekend

Laureaten 3de editie TL Hub Business Game (eCommerce Decathlon) zijn gekend

update - winnaars

De derde editie van de TL Hub Business Game loopt ten einde. Na de eerste succesvolle edities in samenwerking met Coca-Cola Enterprises (2015) en H.Essers (2016), was het dit jaar de beurt aan Decathlon om de studiecase voor de TL Hub Business Game uit te schrijven. Het logistieke team van Decathlon onder leiding van Arnaud Bultiaux, Directeur Decathlon Logistics Belgium, legde de focus op hun eCommerce.

TL Hub Business Game

De TL Hub Business Game werd in 2015 in het leven geroepen om laatstejaarsstudenten de kans te geven om kennis te maken met een probleemstelling vanuit de bedrijfswereld. Elk jaar zoekt TL Hub bijgevolg een partner om een (potentiële) probleemstelling op te stellen. De eerste editie in samenwerking met Coca-Cola Enterprises behandelde de distributie van hun productie vanuit het distributiecentrum te Wilrijk naar het stadscentrum van Brussel. Voor de tweede editie bouwde H.Essers, te Genk, een case op rond hun crossdock.

Het doel van de case is om studenten out of the box te laten nadenken over het vraagstuk van de bedrijven. Zij krijgen de vrijheid om in groepjes van 5 studenten hun ideeën te formuleren in de vorm van een paper. Ieder jaar nemen tussen de 10 en 15 Hogescholen/Universiteiten, waar een opleiding Logistiek/Supply Chain gevolgd kan worden, deel aan de TL Hub Business Game. Zij worden door 400 à 500 studenten vertegenwoordigd.

Aan de start van het academiejaar ontvangen de studenten de case en krijgen vervolgens tot midden november de tijd om hun antwoord neer te schrijven. Deze paper dienen zijn in bij hun docenten, die op hun beurt de twee beste cases doorsturen naar TL Hub. Uit deze cases worden uiteindelijk de 5 beste cases geselecteerd. Zij worden uitgenodigd op het slotevent dat steeds plaatsvindt bij de partner.

Editie 2017: Decathlon Logistics Belgium – 5 laureaten waaronder Howest, Karel de Grote & UCLL

De case van de TL Hub Business Game werd in 2017 geschreven door Decathlon. Zij kozen voor eCommerce als onderwerp. De studenten kregen de opdracht om twee takken van de eCommerce te bespreken. De eerste tak was het intern return proces, waarin de nadruk gelegd werd op fouten en het oplopen van vertraging in het pickingproces. De tweede tak behandelde het extern return proces. Hierin gingen zijn onder andere de oorzaken van retours bekijken (bijvoorbeeld: verkeerde maat van een product).

Op woensdag 6 december vindt het slot event plaats te Willebroek. Tijdens het slot event zullen de laureaten hun case verdedigen voor een professionele jury. Hieronder kunt u de laureaten vinden:

  • Howest: Van Loocke E., De Visscher S., Simoens Y. en Lannoy M.
  • Karel de Grote: Janssens Z., Audulai A. en Van de Wiele A.
  • UCLL: Appeltans B., Beaulen C., Bosch B. en Creemers M.
  • Ephec: Prandina F., Lifonda J., Schulz M., Hattoch M. en Tréfois N.
  • HEPL-HECH: Buron L., Deprez L., Guillame C., en Huberty C.

 

Wenst u deel te nemen aan de editie 2018 hetzij als Hogeschool/Universiteit of als partner, neem dan zeker contact op met het TL Hub team via info@tl-hub.com.

 

Recentste nieuws

09.11

Employer branding doe je zo!

Je werkgeversmerk duidelijk maken en in de markt zetten is makkelijker dan het lijkt. Vier experten – Eveline Schollaert, Bart Van Theemsche en Gerd Jacobs van HOGent, en prof Greet Van Hoye van UGent – brachten vorig jaar een boek uit waarin ze een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan presenteren dat bedrijven moet helpen om een sterk, onderscheiden en authentiek employer brand te ontwikkelen én uit te dagen.

Lees meer

09.11

Wat is de toekomst van IoT en Logistiek?

The Internet of Things (IoT) heeft zonder twijfel tot vele veranderingen geleid. Het is voor meer en meer fysieke objecten mogelijk om zich te verbinden met het internet, gegevens te delen zonder menselijke hulp en zo de manier waarop de wereld werkt te veranderen.

Lees meer

08.11

TL Hub treedt toe tot de Transportmedia-familie

TL Hub, het eerste recruteringsplatform gespecialiseerd in transport en logistiek, vervoegt de groep van Transportmedia. Deze transactie versterkt TL Hub in de ontwikkeling van haar HR-diensten en stelt Transportmedia in staat zich nog meer te laten gelden als belangrijke partner voor bedrijven in de sector “Transport en Logistiek”.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV