04.12.2017

Laureaten 3de editie TL Hub Business Game (eCommerce Decathlon) zijn gekend

Laureaten 3de editie TL Hub Business Game (eCommerce Decathlon) zijn gekend

update - winnaars

De derde editie van de TL Hub Business Game loopt ten einde. Na de eerste succesvolle edities in samenwerking met Coca-Cola Enterprises (2015) en H.Essers (2016), was het dit jaar de beurt aan Decathlon om de studiecase voor de TL Hub Business Game uit te schrijven. Het logistieke team van Decathlon onder leiding van Arnaud Bultiaux, Directeur Decathlon Logistics Belgium, legde de focus op hun eCommerce.

TL Hub Business Game

De TL Hub Business Game werd in 2015 in het leven geroepen om laatstejaarsstudenten de kans te geven om kennis te maken met een probleemstelling vanuit de bedrijfswereld. Elk jaar zoekt TL Hub bijgevolg een partner om een (potentiële) probleemstelling op te stellen. De eerste editie in samenwerking met Coca-Cola Enterprises behandelde de distributie van hun productie vanuit het distributiecentrum te Wilrijk naar het stadscentrum van Brussel. Voor de tweede editie bouwde H.Essers, te Genk, een case op rond hun crossdock.

Het doel van de case is om studenten out of the box te laten nadenken over het vraagstuk van de bedrijven. Zij krijgen de vrijheid om in groepjes van 5 studenten hun ideeën te formuleren in de vorm van een paper. Ieder jaar nemen tussen de 10 en 15 Hogescholen/Universiteiten, waar een opleiding Logistiek/Supply Chain gevolgd kan worden, deel aan de TL Hub Business Game. Zij worden door 400 à 500 studenten vertegenwoordigd.

Aan de start van het academiejaar ontvangen de studenten de case en krijgen vervolgens tot midden november de tijd om hun antwoord neer te schrijven. Deze paper dienen zijn in bij hun docenten, die op hun beurt de twee beste cases doorsturen naar TL Hub. Uit deze cases worden uiteindelijk de 5 beste cases geselecteerd. Zij worden uitgenodigd op het slotevent dat steeds plaatsvindt bij de partner.

Editie 2017: Decathlon Logistics Belgium – 5 laureaten waaronder Howest, Karel de Grote & UCLL

De case van de TL Hub Business Game werd in 2017 geschreven door Decathlon. Zij kozen voor eCommerce als onderwerp. De studenten kregen de opdracht om twee takken van de eCommerce te bespreken. De eerste tak was het intern return proces, waarin de nadruk gelegd werd op fouten en het oplopen van vertraging in het pickingproces. De tweede tak behandelde het extern return proces. Hierin gingen zijn onder andere de oorzaken van retours bekijken (bijvoorbeeld: verkeerde maat van een product).

Op woensdag 6 december vindt het slot event plaats te Willebroek. Tijdens het slot event zullen de laureaten hun case verdedigen voor een professionele jury. Hieronder kunt u de laureaten vinden:

  • Howest: Van Loocke E., De Visscher S., Simoens Y. en Lannoy M.
  • Karel de Grote: Janssens Z., Audulai A. en Van de Wiele A.
  • UCLL: Appeltans B., Beaulen C., Bosch B. en Creemers M.
  • Ephec: Prandina F., Lifonda J., Schulz M., Hattoch M. en Tréfois N.
  • HEPL-HECH: Buron L., Deprez L., Guillame C., en Huberty C.

 

Wenst u deel te nemen aan de editie 2018 hetzij als Hogeschool/Universiteit of als partner, neem dan zeker contact op met het TL Hub team via info@tl-hub.com.

 

Recentste nieuws

12.02

Interview: Werken als Team Coach bij Nike - Portret van Koen Muylaert

Wie ben ik? Ik ben Koen Muylaert en ik ben 31 jaar. Ik woon in Wilrijk en ben afkomstig uit Roosdaal. Sinds februari 2017 ben ik aan de slag als Coach Processing in Wings. Dat was een heuse aanpassing aangezien ik vijf jaar voor de zenders VIER & VIJF en product ...

Lees meer

05.02

Innovatie bij logistieke bedrijven: Kuehne + Nagel, DHL en DSV

Om de eerste maand van het nieuwe jaar af te sluiten, besloot TL Hub om enkele nieuwswaardige aanpassingen en/of veranderingen uit 2017 in de kijker te zetten die door hun klanten werden gerealiseerd. In dit eerste artikel zullen we drie bedrijven analyseren, waaro ...

Lees meer

29.01

De supply chain sector zal in 2018 actie moeten ondernemen

Tijdens een interview met Supply 247 (US supply chain media) lichtte Dan Clark, oprichter en CEO van Kuebix. zijn jaarlijkse voorspellingen toe. Voor de transportsector en de supply chain zijn dat bijvoorbeeld de fiscale hervormingen in de Verenigde Staten, de stij ...

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV