19 September 2017

Portret van Dimitri; Teamleader bij Colruyt

Portret van Dimitri; Teamleader bij Colruyt

Elke dag anders: teamleader bij Colruyt Group

Vertel eens, wie is Dimitri Pfaff?

27, jonge papa en voetbalfreak met Belgische en Griekse roots. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met familie en vrienden, maar ook met m’n zaalvoetbalploeg. Verder ben ik geïnteresseerd in film en geschiedenis. En ik woon in Courcelles, dichtbij Charleroi.

Wat studeerde je?

Ik behaalde een Bachelor in Buitenlandse Handel aan de Condorcet Hogeschool in Charleroi.

Waarom koos je hiervoor?

Ik koos bewust voor een diploma waar ik nog alle kanten mee uit kon. De lesinhoud was heel breed, wat bijvoorbeeld niet altijd het geval is in richtingen als accountancy of marketing. Tijdens mijn studies kon ik een beetje van alles proeven: transport, marketing, organisatie en bedrijfsbeheer.

Je loopbaan tot nu toe?

In 2012 startte ik als jobstudent in de chemische industrie. Nadien mocht ik bij hetzelfde bedrijf vast aan de slag als kwaliteits- en veiligheidsverantwoordelijke. Na twee jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en stapte ik in het junior teamleader-traject bij Colruyt Group. En sinds juli 2015 ben ik teamleader in de afdeling Aardappelen, Groeten & Fruit en Diepvries.

Hoe ziet de dag van een teamleader bij Colruyt Group eruit?

Wij zij de coaches van de ploeg en verantwoordelijk voor een logistiek proces. We volgen alles op en verbeteren, alles draait om efficiëntie. In dat verhaal nemen we ook onze medewerkers mee, we sensibiliseren en motiveren. Het is ook belangrijk dat iedereen zich goed in zijn vel voelt en kan werken op een veilige manier, dus daar moet je ook over waken.

Hoe motiveer je zo’n team?

Ik probeer zo vaak mogelijk beschikbaar te zijn voor mijn 40-tal medewerkers. Je moet neutraal blijven en hen de steun en middelen geven zodat ze op de beste manier kunnen werken. Niet enkel luisteren, ook je beloftes waarmaken.

Wat maakt een job als teamleader uitdagend?

Je moet een zekere eenheid creëren, en tegelijkertijd beseffen dat iedereen in je team anders is. Verder heb je ook inzicht nodig, want logistiek is uiteindelijk een grote ketting. En als teamleader moet je alle schakels mooi kunnen linken. Daarnaast moet je potentieel spotten, in het optimaliseren van systemen én in je mensen.

Waarom moeten jongeren voor een carrière in logistiek kiezen?

Je kan blijven bijleren en het gaat er open-minded en enthousiast aan toe. En dat elke dag anders is, geeft enorm veel energie!

Zo zie je maar, teamleader logistiek is een uitdagende job, waar geen elke dag dezelfde is. Je hoeft geen pakken ervaring te hebben, zelfs starters kunnen perfect aan de slag als (junior) teamleader. Tijdens het teamleader-traject bereiden wij je voor op je carrière. Je leert plannen, coachen, begeleiden en zoveel meer.

Waar wacht je nog op? Laat van je horen en solliciteer op
logistiek bij colruytgroup.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV