08 November 2017

Supply Chain jobs bij vrouwen promoten - Het moet!

Supply Chain jobs bij vrouwen promoten - Het moet!

“In het komend decennia zullen naar schatting 2 miljoen jobs in de industrie niet ingevuld worden. Het aanmoedigen van vrouwen om in de supply chain te stappen is dus een voor de hand liggende oplossing voor de groeiende vaardigheidskloof.” – Jennifer K. Daniels, VP Marketing APICS

Ongeacht wie je bent of waar je je in je supply chain carrière bevindt, je moet erover nadenken jobs in de supply chain te promoten bij vrouwen. Vrouwen maken onze supply chain organisaties sterker en positioneren onze bedrijven als duurzaam met een winstgevende groei.

Wie vandaag in de supply chain zit, zit in een bevoorrechte posititie – een groeiende en transformerende sector in een manier waarop zaken gedaan worden. Economisten en andere specialisten schatten de groei zo hoog in dat in de komende jaren een tekort aan werkkrachten zal ontstaan. In bepaalde delen van de VS en wereldwijd is dit reeds het geval.

In de markten die nu in de buurt van volledige tewerkstelling zijn, kan dit problematisch zijn. Vele APICS-leden (American Production and Inventory Control Society) geven aan dat het binnen hun bedrijven soms enorm veel tijd vraagt om de open supply chain, logistieke, productie en operations jobs in te vullen.

Dit betekent meer werk voor de huidige werknemers, minder innovatie en meer frustratie, wat niet goed is voor werknemers, klanten en bedrijven.

Tijd om actie te ondernemen

Het is tijd om actie te ondernemen. Bekijk de feiten: hoewel vrouwen instaan voor 47% van de arbeidskrachten in de VS, vertegenwoordigen zij slechts 29% van de jobs in de productie aldus een onderzoek uit 2016 van het Bureau of Labor Statistics.

Met een geschatte kloof van 2 miljoen jobs in productie die in het komende decennia niet zullen ingevuld geraken is het aanmoedigen van vrouwen om in de supply chain te stappen een voor de hand liggende oplossing. APICS is toegewijd aan het aantrekken, promoten en houden van vrouwen in de supply chain.

In de voorbije drie jaar werd er met The Manufacturing Institute samengewerkt om de rol van de vrouw in de productie en supply chain wereld te promoten via het Science, Technology, Engineering and Production (STEP) Ahead initiatief, waarbij mentor- en erkenningsmogelijkheden werden voorzien.

De STEP Ahead Awards eren vrouwen uit alle niveaus in supply chain en productie die leiderschap en uitmuntendheid getoond hebben in hun carrière. Meer dan 600 vrouwen werden de voorbije vijf jaar geëerd. Een erkenning die hen geholpen heef in hun carrière en zichtbaarheid heeft gegeven aan de vrouw.

Daarnaast draagt APICS bij aan onderzoeken om dit belangrijk onderwerp aan te kaarten en te begrijpen. Dit jaar publiceerde APICS samen met Deloitte en The Manufacturing Institute een inzichtelijk rapport “Women in manufacturing: Stepping up to make an impact that matters.”

Meer dan 600 vrouwen actief in de productie werden bevraagd en bijna 20 productiebeheerders werden geïnterviewd, om te onderzoeken hoe bedrijven vrouwen aantrekken, recruteren en bevorderen, en welke stappen genomen kunnen worden om de genderkloof te dichten.

Uiteindelijk toont het onderzoek aan het bouwen van een divers personeelsbestand de werkgevers ten goede komt omwille van een stijging in perspectieven, innovatie, winst en organisatorisch beheer.

Verder helpt het aanmoedigen van vrouwen om in supply chain en productie te stappen de bedrijven om hun talentenpool uit te breiden en krijgen vrouwen de kans om deel uit te maken van een sector die interessant werk, een aantrekkelijk loon en een goede werk-privébalans biedt.

Op donderdag 17 oktober heeft APICS zijn Women in Supply Chain Forum geopend. Dit werd in combinatie met de APICS 2017 in San Antonio gedaan. Het zeer interactieve forum zal discussies aanbieden over wat bedrijven kunnen doen om vrouwen aan te trekken en te houden in de supply chain. Daarnaast zullen vrouwen ook hun eigen ervaring als supply chain experts kunnen delen.

De supply chain is een sterk groeiend veld met veel mogelijkheden wat hand in hand gaat met APICS’ focus op professionele ontwikkeling. Met dit forum en andere initiatieven willen zij het onbenutte potentieel van vrouwen in de supply chain tonen aan bedrijven die moeite hebben met het invullen van deze jobs. Ze zijn actief in het vieren en ondersteunen van vrouwen die momenteel actief zijn in dit gebied en bieden perspectieven en hulpmiddelen om carrièremogelijkheden en leiderschapskansen te belichten.

Het forum staan open voor iedereen en de deelname van zij die geïnteresseerd zijn in de ondersteuning en promotie van vrouwen in de supply chain wordt aangemoedigd en gewaardeerd.

Enkele belangrijke vaststellingen van de studie Women in Manufacturing’:

  • Bijna drie-vierde (70%) van vrouwen geven aan dat zij in de productie zouden blijven wanneer zij vandaag hun carrière starten.
  • Enkele van de meest belangrijke opportuniteiten voor vrouwen in de productie-industrie zijn carrièremogelijkheden voor uitdagende en interessante posten, aantrekkelijk loon en de werk-privébalans.
  • De meest effectieve programma’s die vrouwen helpen om in de productie te blijven omvatten formele en informele mentorprogramma’s, flexibele werkpraktijken en de verhoging van de zichtbaarheid van belangrijke leiders als rolmodellen.
  • De studie onderzoekt ook de impact van STEP Ahead, de rapportages van voormalige honorees en opkomende leiders die STEP Ahead aanduiden als hulp voor het verhogen van de mogelijkheden van vrouwen in de industrie, productiemogelijkheden in de gemeenschap en de mogelijkheden van vrouwen in hun bedrijven. Het aantal STEP Ahead honorees en opkomende leiders wordt geschat op 300.000 personen – van collega’s in de industrie tot kinderen van schoolleeftijd – als gevolg van hun actieve betrokkenheid in de industrie.
  • Bijna 90% geeft aan dat ze betrokken zijn met individuen om de zichtbaarheid in de industrie te verhogen.
  • 92% is betrokken bij inspanningen voor de ontwikkeling van de vrouwen in de industrie
  • 70% houdt zich bezig met het K-12 systeem om jonge meisjes en jongens aan te moedigen om een carrière in de productie te overwegen.

bronnen: Deloitte & APICS

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV