19 October 2018

Tessa Keirsebilck - Assistant Manager Export AfrikaMed  bij ECU Worldwide Belgium

Tessa Keirsebilck - Assistant Manager Export AfrikaMed  bij ECU Worldwide Belgium

www.tl-hub.be – de vacaturewebsite voor jobs in transport, logistiek en supply chain – brengt op regelmatige basis een inkijk op interessante, maar vaak ook ongekende, beroepen uit de logistieke wereld door middel van publireportages. Zo kon u reeds de taken van Yves Deckers, Import Manager bij ECU Worlwide Belgium, ontdekken. Vandaag geven wij graag het woord aan zijn collega, Tessa Keirsebilck.

Wie is Tessa Keirsebilck?

Ik ben een 37-jarige getrouwde mama met een dochter van 14 jaar. Een logistieke of maritieme achtergrond heb ik niet echt en hiervoor heb ik ook niet gestudeerd, maar gelukkig kreeg ik in 2002 de kans om bij ECU Worldwide Belgium te starten als manifestbediende. Daarvoor werkte ik 6 maanden bij Dow Chemicals en anderhalf jaar bij Vesatel Telecom. Na een jaar als manifestbediende heb ik heel lang boekingen naar West Afrika verzorgd en nu, sinds bijna 3 jaar, ben ik Assistant Manager op de Export afdeling Afrika-Med. Hobby’s heb ik niet echt, maar ik kan enorm genieten van weekends met het gezin.

Op welke afdeling werk je?

Ik werk op de export afdeling. Onze export afdeling bestaat uit een dynamisch en fijn team van harde werkers. Wij streven er dagelijks naar om de best mogelijk service te bieden aan onze klanten.

Wat is LCL/Consolidatie?

LCL, de term zegt het zelf: Less then Container Load. Onze taak is het verzamelen/consolideren van verschillende zendingen van verschillende klanten en combineren deze dan in één container per bestemming. Veel verschillende zendingen en klanten per container dus. Hierin bieden wij zowel import- als exportdiensten aan.

Hoe ziet de dag van een Assistant Manager Export er uit?

Iedere dag is steeds heel afwisselend! Over het algemeen probeer ik steeds op te volgen wat er in belading is, wat er geboekt moet worden en sta ik de mensen bij waar nodig. Ik kom tussen daar waar nodig in correspondenties en problemen en beheer ook een deel crossboekingen voor onze regio. Ik werk procedures uit of wijzig de bestaande indien nodig.

Natuurlijk probeer ik ook nieuwe klanten binnen te halen, stuur ik offertes uit en probeer ik bestaande klanten verder uit te bouwen.

Tot slot ga ik over het dagelijks beheer van de dienst – met 22 personen komt daar wel wat bij kijken – en rapporteer ik aan onze General Export Manager.

Wat is typisch aan de Afrikaanse business?

“Wat vandaag gaat, gaat morgen niet noodzakelijk meer” is een goede omschrijving van de Afrikaanse business. Elke dag is een avontuur. Wat ook belangrijk is wanneer je Afrika-Med behandelt, is het volgen van het nieuws zodat je daar meteen op kan inspelen indien nodig. Conflicten, oorlogen, epidemies, woelige verkiezingen… we komen het helaas allemaal tegen.

Wat zijn de kwaliteiten van een goede Assistant Manager Export?

Stressbestendigheid, een goede dosis gezond verstand en vooral heel goed kunnen luisteren naar je team om aan de hand daarvan te sturen. Informatie verzamelen om een goed oordeel te kunnen vellen is essentieel.

Waarom zouden jongeren moeten kiezen voor een logistieke studie?

Voor de afwisseling en de uitdaging! Elke dag is wat anders en sleur bestaat gewoonweg niet in de logistieke sector. Je blijft continu bijleren wat het ongelooflijk boeiend maakt. Plus, dat je kan werken voor één van de grootste sectoren in België waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

 

Verwante artikels:

Tom Schallenbergh, Douanedeclarant bij GEFCO

Philippe Vloeberghs, HR Manager bij Conti7

Tony François, Plant Manager bij H.Essers

Steffie Jansegers, Import Services bij Dachser

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV