12 June 2018

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

Deze video over de magazijnen van de toekomst is slechts twee jaar oud, maar we kunnen reeds vaststellen dat spelers zoals Amazon of Alibaba bijna op het zelfde niveau van automatisering zijn. Wat opvalt is de totale afwezigheid van werknemers die vervangen werden door artificiële intelligentie.

 

Zijn de jobs van heftruckchauffeurs en orderpickers bestemd om te verdwijnen? Zonder enige twijfel zal hun aantal, indien ze niet volledig verdwijnen, drastisch verminderen.

Moet men zich zorgen maken? Ja en nee… Deze technieken (automatisatie en AI) zullen de sector perfectioneren en dynamischer maken. Deze dynamiek zal verschillende opportuniteiten creëren (nieuwe economie, e-commerce,…) en leiden tot het ontstaan van belangrijke jobs met betrekking tot de logistiek.

Deze jobs zullen meer gespecialiseerd en minder handmatig zijn (IT, digitalisatie, WMS,…). Jobs op de werkvloer zullen meer gerelateerd zijn aan elektromechanica.

Logistieke magazijnen zijn vandaag een grote werkgever voor onder gekwalificeerd personeel. Het is dus noodzakelijk om dringend na te denken over de omschakeling van deze categorie om te voorkomen dat de toekomst deze populatie in de werkloosheid duwt.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV