12.06.2018

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

Deze video over de magazijnen van de toekomst is slechts twee jaar oud, maar we kunnen reeds vaststellen dat spelers zoals Amazon of Alibaba bijna op het zelfde niveau van automatisering zijn. Wat opvalt is de totale afwezigheid van werknemers die vervangen werden door artificiële intelligentie.

 

Zijn de jobs van heftruckchauffeurs en orderpickers bestemd om te verdwijnen? Zonder enige twijfel zal hun aantal, indien ze niet volledig verdwijnen, drastisch verminderen.

Moet men zich zorgen maken? Ja en nee… Deze technieken (automatisatie en AI) zullen de sector perfectioneren en dynamischer maken. Deze dynamiek zal verschillende opportuniteiten creëren (nieuwe economie, e-commerce,…) en leiden tot het ontstaan van belangrijke jobs met betrekking tot de logistiek.

Deze jobs zullen meer gespecialiseerd en minder handmatig zijn (IT, digitalisatie, WMS,…). Jobs op de werkvloer zullen meer gerelateerd zijn aan elektromechanica.

Logistieke magazijnen zijn vandaag een grote werkgever voor onder gekwalificeerd personeel. Het is dus noodzakelijk om dringend na te denken over de omschakeling van deze categorie om te voorkomen dat de toekomst deze populatie in de werkloosheid duwt.

Recentste nieuws

13.03

Best of Wallonia 2019 verenigt het kruim van de transport en logistieke sector in Namen

Het gloednieuwe event Best of Wallonia maakt op 28 mei 2019 van Namen de logistieke hoofdstad van Wallonië. Het networking platform presenteert zich als een nieuwe genre van een vakbeurs, waarbij informatie en netwerking gecombineerd worden. Het B2B-event legt de focus op Waalse ondernemingen, loonaanbiedingen, internationale uitstraling en een conferentie op hoog niveau.

Lees meer

06.03

Artsen Zonder Grenzen België heeft supply chain-profielen nodig.

De constructie van een ziekenhuis met 150 bedden in geprefabriceerde materialen, het opzetten van een vaccinatiecampagne voor 100.000 mensen in een paar weken tijd, het leveren van noodhulp na een humanitaire ramp in slechts enkele dagen: logistiek en bevoorrading zijn essentieel voor het functioneren van Artsen Zonder Grenzen. Toch weten nog niet genoeg supply chain-specialisten dat de organisatie hen nodig heeft.

Lees meer

01.03

TDL Group wint de Logistics Employer of the Year 2019

TDL Group (Houthalen) heeft de prijs van Logistics Employer of the Year 2019 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. Van Moer Logistics en Dachser eindigden als tweede en derde.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV