12.06.2018

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

Deze video over de magazijnen van de toekomst is slechts twee jaar oud, maar we kunnen reeds vaststellen dat spelers zoals Amazon of Alibaba bijna op het zelfde niveau van automatisering zijn. Wat opvalt is de totale afwezigheid van werknemers die vervangen werden door artificiële intelligentie.

 

Zijn de jobs van heftruckchauffeurs en orderpickers bestemd om te verdwijnen? Zonder enige twijfel zal hun aantal, indien ze niet volledig verdwijnen, drastisch verminderen.

Moet men zich zorgen maken? Ja en nee… Deze technieken (automatisatie en AI) zullen de sector perfectioneren en dynamischer maken. Deze dynamiek zal verschillende opportuniteiten creëren (nieuwe economie, e-commerce,…) en leiden tot het ontstaan van belangrijke jobs met betrekking tot de logistiek.

Deze jobs zullen meer gespecialiseerd en minder handmatig zijn (IT, digitalisatie, WMS,…). Jobs op de werkvloer zullen meer gerelateerd zijn aan elektromechanica.

Logistieke magazijnen zijn vandaag een grote werkgever voor onder gekwalificeerd personeel. Het is dus noodzakelijk om dringend na te denken over de omschakeling van deze categorie om te voorkomen dat de toekomst deze populatie in de werkloosheid duwt.

Recentste nieuws

11.12

Howest wint de TL Hub Business Game 2018

De Brugse school Howest won vorige week de vierde editie van de TL Hub Business Game bij Gefco. De vijf laatstejaarsstudenten overtuigden de jury met hun oplossing om de doeltreffendheid van het crossdockcenter van Gefco in Eigenbrakel te verhogen.

Lees meer

29.11

Chauffeurstekort nijpender dan ooit

De Truck & Business-barometer, op basis van een jaarlijkse rondvraag bij de Belgische transporteurs, vertoont een eerder bemoedigend resultaat: de tevredenheidsgraad staat op een recordhoogte sinds 2007 en de transportvolumes zitten in stijgende lijn. De Belgische vervoerders maken zich evenwel meer en meer zorgen over het tekort aan chauffeurs.

Lees meer

21.11

Transporeon-enquête: transporteurs optimistisch voor de toekomst

Uit een rondvraag die Transporeon bij ruim 1000 Europese wegtransporteurs heeft uitgevoerd, blijkt dat die de toekomst optimistisch tegemoetzien. Dit geldt met name over de positieve impact die de digitalisering op hun activiteiten zou moeten hebben.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV