12.06.2018

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

(Video) volgende logistieke jobs verdwijnen met de magazijnen van de toekomst

Deze video over de magazijnen van de toekomst is slechts twee jaar oud, maar we kunnen reeds vaststellen dat spelers zoals Amazon of Alibaba bijna op het zelfde niveau van automatisering zijn. Wat opvalt is de totale afwezigheid van werknemers die vervangen werden door artificiële intelligentie.

 

Zijn de jobs van heftruckchauffeurs en orderpickers bestemd om te verdwijnen? Zonder enige twijfel zal hun aantal, indien ze niet volledig verdwijnen, drastisch verminderen.

Moet men zich zorgen maken? Ja en nee… Deze technieken (automatisatie en AI) zullen de sector perfectioneren en dynamischer maken. Deze dynamiek zal verschillende opportuniteiten creëren (nieuwe economie, e-commerce,…) en leiden tot het ontstaan van belangrijke jobs met betrekking tot de logistiek.

Deze jobs zullen meer gespecialiseerd en minder handmatig zijn (IT, digitalisatie, WMS,…). Jobs op de werkvloer zullen meer gerelateerd zijn aan elektromechanica.

Logistieke magazijnen zijn vandaag een grote werkgever voor onder gekwalificeerd personeel. Het is dus noodzakelijk om dringend na te denken over de omschakeling van deze categorie om te voorkomen dat de toekomst deze populatie in de werkloosheid duwt.

Recentste nieuws

24.09

3 internationale transporttrends die de expediteurs tijdens het eerste semester van 2018 beïnvloedden

De eerste drie maanden van 2018 waren op vlak van het internationaal transport enigszins voorspelbaar. De zeevrachttarieven waren in wezen hetzelfde als vorig jaar terwijl de capaciteit relatief toegankelijk bleef in tegenstelling tot wat er op nationaal niveau geb ...

Lees meer

17.09

Hoe risico’s en opportuniteiten van klimaatverandering integreren in het supply chain management?

Het is essentieel voor bedrijven om het geheel van risico’s van klimaatverandering te begrijpen. Er moet niet enkel rekening gehouden worden met de manier waarop fysieke oorzaken (natuurrampen) de infrastructuren beïnvloeden, maar ook met de maatregelen waaraan de ...

Lees meer

11.09

Gefco daagt logistieke studenten uit met een operationele & marketing case

Voor het vierde opeenvolgende jaar confronteert de TL Hub Business Game Belgische studenten in logistiek en supply chain met een concrete casestudie. Na Coca-Cola European Partners, H.Essers en Decathlon is het dit jaar de beurt aan GEFCO om een orginele case vo ...

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV