12 September 2017

Zoekt u ook de beste logistieke stagiair? Top Coach 4 Tot Talent

Zoekt u ook de beste logistieke stagiair? Top Coach 4 Tot Talent

Voor veel jongeren is de studiekeuze geen evidente keuze. Een goede studiekeuze is dan ook zeer belangrijk voor het verdere verloop van de loopbaan. Hierdoor twijfelen veel jongeren tot op het laatste moment om uiteindelijk te kiezen voor een bepaald traject. Jongeren wiens keuze op een logistieke opleiding valt, beginnen aan een zeer gevarieerde opleiding. Logistiek is namelijk een zeer breed begrip dat in nagenoeg alle sectoren voorkomt. Aan het einde van dit traject dient de student een stage uit te voeren om zo reeds kennis te kunnen maken met de werkvloer en hier de opgedane leerstof toe te passen. Bedrijven die een stage wensen aan te bieden kunnen zich hiervoor aansluiten bij het Topcoaches 4 Toptalent-project van OTM – de Organisatie van Traffic Managers.

Wat is T4T

Topcoaches 4 Toptalen is dit jaar toe aan zijn 10de editie en beloofd een topjaar te worden. Het doel van OTM’s project is om een select aantal topstudenten in hun laatste jaar Logistiek Management in en rond hun stage intensief te laten begeleiden door een topcoach van een bedrijf. Reeds 90 afgestudeerde Topstudenten namen hier de laatste negen jaar aan deel.

De T4T-stage verschilt van een gewone afstudeerstage omwille van de specifieke selectietest die de aanwezigheid van competenties die van groot belang zijn voor het bedrijfsleven omvat. Voorbeelden hiervan zijn leiderscapaciteiten, communicatieve en sociale competenties, het kunnen managen van veranderings- en besluitvormingsprocessen. Op basis van deze competenties beidt het een intensievere voorbereiding op de arbeidspraktijk. Voor dit project gaat OTM stageverbintenissen aan met Vlaamse bedrijven. De motivatie van de studenten zelf is één van de belangrijkste factoren om deel te nemen aan deze stage.

Visie

De Vlaamse logistieke industrie neemt een belangrijke Europese positie in omwille van verschillende redenen. Door deze positie is er een toenemende behoefte aan hoogwaardig logistiek personeel. Via het T4T project speelt OTM hierop in en biedt het de afgestudeerde ‘high potentials’ een snellere kans om in (hogere) logistieke functies.

Laatste loodjes

Zeven hogescholen zullen enthousiaste studenten aanbieden om deel te nemen aan T4T. Dit jaar zullen ook meerdere studenten de kans krijgen om deel te nemen aan het project. Door deze groei wenst OTM een drietal nieuwe bedrijven toe te voegen aan deze lustrumeditie. OTM mikt hiervoor op minimaal 12 bedrijven en studenten. Dit jaar zal Colruyt als nieuwe speler toegevoegd worden aan het project. Daarnaast hebben Havilogistics, Carglass, BASF, Distrilog, Dockx en Coca-Cola Enterprises (2x) hun deelname reeds bevestigd.

Indien u binnen uw bedrijf interesse heeft om ook een topstudent in huis te halen, kunt u steeds contact opnemen via [email protected].

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV