30 August 2016

Portret van Jonas, Kwaliteitscoördinator bij Van Moer Logistics

Portret van Jonas, Kwaliteitscoördinator bij Van Moer Logistics

Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is in 1990 opgericht door Jo Van Moer en zijn vrouw Anne Verstraeten. Op 25 jaar zijn we uitgegroeid van een eenmanszaak tot een sterk groeiende logistieke dienstverlener vooral actief in transport & distribution, warehousing & storage, forwarding en specialised services. Dankzij de inzet en betrokkenheid van onze ruim 650 gemotiveerde medewerkers zijn we vandaag een gevestigde waarde als geïntegreerde logistieke dienstverlener. Gezien onze vele uitdagingen en toekomstplannen zijn wij continu op zoek naar enthousiaste en gedreven medewerkers die mee willen bouwen aan ons logistiek groeiverhaal.

(Check alle vacatures van Van Moer Logistics op TL Hub)

Jonas Fiers

Jonas Fiers is 26 jaar en woont in Wachtebeke. Hij is sinds september 2015 aan de slag bij Van Moer Logistics als Kwaliteitscoördinator. In zijn vrije tijd is Jonas al bijna 20 jaar actief als voetballer/keeper bij FC Dynamo Beervelde.

Hoe ziet de dag van een kwaliteitscoördinator eruit?

Ik ben tewerkgesteld op de QESSH-afdeling (Quality, Environment, Safety, Security & Health) en werk dan ook nauw samen met de QESSH Manager. Als Kwaliteitscoördinator bied ik ondersteuning aan de QESSH-afdeling maar ook aan de operationele afdelingen. Concreet houdt dit in dat ik dagdagelijks bezig ben met het beheer van klantenklachten, het opstellen van procedures en werkinstructies en de opvolging van de ISO 9001-(kwaliteit) en 14001-(milieu) norm. Geen enkele dag is dezelfde, alles hangt af van welke zaken het meest prioritair zijn. Doorlopend ben ik bezig met iedereen bewust te maken van de meerwaarde om te werken volgens een ISO 9001/ISO 14001-norm. Binnenkort neem ik ook de rol van interne auditor op en zal ik bij elke afdeling nagaan of ze werken volgens deze twee normen. Voor elke audit moet ik me goed voorbereiden en nadien maak ik een auditverslag en een actieplan op. Zo weet elke afdeling welke maatregelen er getroffen moeten worden en wat prioritair is.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een kwaliteitscoördinator?

Bij Van Moer Logistics wordt veel belang gehecht aan de waarden die voor alle personeelsleden vooropgesteld worden. Eén van deze waarden is enthousiasme en dit is volgens mij een onontbeerlijke eigenschap voor een kwaliteitscoördinator. Een klacht mag je bijvoorbeeld niet benaderen als iets negatiefs maar eerder als een opportuniteit om te leren en jezelf te verbeteren.

Als kwaliteitscoördinator is het ook belangrijk om klantgericht te zijn. Onze klanten stellen hoge eisen aan onze diensten en aangezien we bij Van Moer Logistics écht het verschil willen maken en op lange termijn partnerships willen uitbouwen, is het dan ook van groot belang dat we hier goed op inspelen.
Tenslotte is het als kwaliteitscoördinator ook erg belangrijk om analytisch en nauwkeurig te zijn.

Welke opleiding heeft u hiervoor gevolgd?

Ik heb een master Biologie op zak aangevuld met een master-na-master Milieusanering en Milieubeheer, beiden behaald aan de Universiteit Gent. Daarnaast heb ik de voorbije maanden een opleiding tot kwaliteitscoördinator afgewerkt en zal ik in de nabije toekomst nog een opleiding tot interne auditor volgen.

Met welke collega’s/afdelingen komt u het vaakst in contact?

Ik werk op dagelijkse basis nauw samen met de QESSH-afdeling en alle operationele afdelingen. Voor de interne audits zal ik in de toekomst wel met het gehele bedrijf en dus alle afdelingen – operationele en ondersteunende – in contact komen. Dat is net het interessante aan mijn functie: je komt op diverse afdelingen/sites en hebt dan ook met iedereen binnen het bedrijf contact.

Waarom heeft u voor een carrière in logistiek gekozen?

Na mijn afstuderen heb ik een maand vakantiewerk gedaan als assistent-preventieadviseur bij Volvo Logistics. Daarna ging ik op zoek naar een eerste job in mijn expertisegebied. Ik werd gecontacteerd door een uitzendbureau die de vacature Kwaliteitscoördinator bij Van Moer Logistics aan mij voorstelde. Ik twijfelde geen moment en greep de kans om mezelf persoonlijk te komen voorstellen tijdens een sollicitatiegesprek. De klik was duidelijk wederzijds want diezelfde dag kreeg ik het goede nieuws dat ik mocht opstarten. Voor mij was de logistieke sector een onbekende maar ik ben aangenaam verrast door de afwisseling en de boeiende werkomgeving.

De sterke groei die Van Moer Logistics kent maakt mijn job nog uitdagender en afwisselender. Ondanks de sterke groei behoudt Van Moer Logistics wel zijn open, informele en vriendelijke werksfeer, voor mij toch wel een zeer belangrijke factor.

Wat zou u tegen jongeren zeggen om voor een logistieke carrière te kiezen?

Hoewel ik nog niet kan terugvallen op jarenlange ervaring is mijn eerste ervaring binnen de logistieke sector zeer positief. Het is een sector die constant evolueert en continu nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV