Junior Functional Analyst chez Colruyt Group

Brabant Flamand

Bedrijfsvoorstelling

Colruyt Group telt meer dan 28.000 medewerkers en meer dan 20 ondernemingen. Dat zijn niet alleen verschillende winkelformules, zoals Colruyt, OKay en Dreamland, we hebben ook een eigen communicatiebureau, vleesverwerkingsbedrijf, technische dienst … Dat maakt de groep een van de grootste privéwerkgevers van het land. We zijn een stabiel bedrijf dat menselijkheid en waarden hoog in het vaandel draagt. Daarom geloven én investeren we in onze medewerkers.

Colruyt Group heeft verschillende ondersteunende afdelingen en diensten om alle ondernemingen draaiende te houden. Een daarvan is Business Processes & Systems (BP&S). Die afdeling neemt business processen, informatiestromen en bedrijfssystemen onder de loep en maakt ze zo kwalitatief en eenvoudig mogelijk. Vandaag werken er ruim 1.200 medewerkers met heel uiteenlopende profielen. Van business process analyst, over business architect, tot software engineer of projectmanager. Samen zorgen zij ervoor dat al hun collega‘s binnen Colruyt Group efficiënter kunnen werken.

Functie

Colruyt Group optimaliseert continu zijn bedrijfsprocessen en werkmethodes. Als junior functional analyst onderzoek je hoe de wensen van de interne partner kan omzetten in een concrete IT- of procestoepassing.

Ben je sterk in analyse en werk je graag samen met specialisten? Dan ben jij misschien de junior functional analyst die we zoeken. Onder deskundige begeleiding en coaching maken we je stap voor stap vertrouwd met de werkmethodes en processen binnen Colruyt Group, een organisatie die continu in beweging is en constant naar optimalisatie en efficiëntie streeft.

Als functional analyst maak je werk van een sterke partnerrelatie en ga je in dialoog met de gebruikers om tot de kern van de zaak te komen. Via een spitsvondige behoeftenanalyse achterhaal je de functionele en niet-functionele requirements en ben je onder andere betrokken bij het testproces. Als een echte business-partner zorg je er ook voor dat de gebruikers de nodige functionele ondersteuning krijgen en over voldoende documentatie beschikken.

Wat jij dan precies doet?

 • Je denkt mee met de business-analisten, architecten en ontwikkelaars over mogelijke IT- en procesoplossingen (intern ontwikkeld of pakket-implementaties) en stelt die voor aan de business, jouw interne klant. Daarbij hou je altijd de langere termijn voor ogen.
 • Je analyseert en beschrijft het functionele gedrag van systemen en hun interacties via UML of andere standaard modelleringstools. De ontwikkelaars gaan verder aan de slag met jouw gegevens.
 • Jij zet de business requirements om in functionele specificaties. Je onderzoekt dus eigenlijk hoe je de wensen van de klant kan omzetten in een concrete toepassing. Daarbij neem je eenvoud, efficiëntie en haalbaarheid als leidraad.
 • Je voert functionele testen uit op de gebouwde oplossingen.
 • Je stelt duidelijke werkinstructies op voor het gebruik van een nieuw of aangepast intern systeem. Zo kan het systeem correct en eenvoudig uitgelegd worden aan de gebruikers.

Aangezien Colruyt Group vele concepten onder één dak huisvest, zijn er verschillende domeinen waar je jouw talenten als functional analyst kan aanwenden: Marketing & Communication, Security Management, Purchase, Supply Chain, HR, Finance, Sales, Business Intelligence …  We geven je ook de mogelijkheid om in functie van je opdrachten stages te volgen bij verschillende afdelingen of bedrijven van Colruyt Group. Zo raak je helemaal vertrouwd met de werking (en de behoeften) van de interne partner. 

Je werkt in Halle (ons hoofdkantoor), Haasrode of Deinze (onze regionale kantoren).  

Profiel

 • Opleiding en ervaring – Je hebt een bachelor- of masterdiploma (IT, toegepaste economische wetenschappen, bio-ingenieur …). Ervaring met functionele analyses mag maar hoeft niet, kennis van UML is een plus.
 • Klantgericht – Je zoekt altijd naar de beste oplossing voor de interne klant en de organisatie. Goede communicatieskills, een klantgerichte instelling en een kritische geest zijn jouw belangrijkste troeven.
 • Resultaatgericht – Colruyt Group is een organisatie die constant in beweging is. Je kan goed omgaan met veranderende omstandigheden en vindt het een uitdaging om altijd de geschikte oplossing te vinden.
 • Enthousiasmerende houding – Je weet bij je gesprekspartners de juiste snaar te raken en hen warm te maken. Je manier van communiceren inspireert mensen.   
 • Talenkennis – Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels zodat je met al je collega’s kan samenwerken.

Aanbod

 • Permanente coaching en opleiding – Je kan rekenen op deskundige begeleiding en coaching en werkt samen met specialisten uit allerlei online gebieden. En je leert niet alleen veel bij on-the-job: je kan ook kiezen uit een waaier aan opleidingen.
 • Samen-werken – Je komt terecht in een gezellig team met veel diverse profielen. Je werkt bovendien samen met mensen uit de hele Colruyt Group.
 • Aangename werkomgeving – Colruyt Group heeft een no-nonsense bedrijfscultuur waar je volledig jezelf kan zijn.
 • Vergoeding – Je krijgt een aantrekkelijk loonpakket met tal van extralegale voordelen zoals winstdeelname en maaltijdcheques.