logo

Lineas NV | 29.07.2020 | Bruxelles

Customer Service Representative


Details de l'offre
  • Contrat : Employé
  • Expérience minimum : 6 mois à 2 ans
  • Segmentation : Service à la clientèle , Administration , Département Logistique / SCM dans une industrie , Ferrovière

Description de l’offre

Goederenvervoer per trein wordt elke dag belangrijker. Dat is logisch: het is veel beter voor milieu en mobiliteit dan wegtransport. Bovendien is het spoor veiliger en vaak efficiënter.

Lineas is een van de grootste Europese privé-spelers op gebied van goederenvervoer per spoor. We zien het als onze verantwoordelijkheid om bedrijven te overtuigen mee te gaan in de modaal shift: weg van de weg, meer goederen op het spoor.

Die ambitieuze missie maken we waar met de beste producten, innovatieve diensten, een grote vloot en heel veel passie en inzet voor onze klanten.

Doelstellingen van de functie
Wat is de rol van een Customer Service Representative?

Je fungeert als visitekaartje van het bedrijf en bent de belangrijkste schakel in de logistieke ketting. Van de aanvraag tot de aankomst bij de klant, jij zorgt ervoor dat de link tussen het commerciële en operationele telkens perfect verloopt. Met je positieve ingesteldheid en communicatieve skills zorg je voor een vloeiende doorstroom van informatie. Goederentreinen doen rijden vraagt meer dan rekenwerk en logistieke arbeid, dit alles wordt door jou beheert en administratief opgevolgd.

Hoofdtaken
Wat zijn de belangrijkste taken van een Customer Service Representative?

·         Klanten tevreden maken – Voor onze klanten bén jij Lineas. Zodra ze hun bestelling geplaatst hebben, volg je onze interne processen op en vertaal je ze naar de klant.

·         Je coördineert specifieke traffieken voor verschillende klanten, deze kunnen zowel nationaal als internationaal gelegen zijn. Je bent in staat om de capaciteit (vullingsgraad) te beheren en in samenspraak met de klant ga je planningen aanpassen of opstellen.

·         Vrachtbrieven opmaken – Jij neemt de administratieve taak van de opmaak van vrachtbrieven voor je rekening. Je denkt mee na over digitalisatie van elke stap in het proces.

·         Probleemoplossend vermogen – Je bent in staat om brandjes te blussen indien nodig. Een oplossing die moet worden gevonden om je trein toch te laten rijden? Jij gaat er zonder problemen achteraan zodat dit in orde komt.

·         Rapportering – Je volgt de kwaliteit die we geleverd hebben aan de klant op door middel van gestandaardiseerde rapporten.

·         Werken in verschillende systemen – Je slaagt erin om vlot te wisselen tussen de verschillende systemen en begrijpt waarvoor elk systeem precies dient.

·         Link tussen het commerciële en operationele – Je vertaalt de info die je ontvangt naar de verschillende afdelingen.

·         Processen optimaliseren – Je bent niet tevreden met zomaar processen te volgen zonder nadenken. Denk je dat het beter kan? Sneller? Eenvoudiger? Dan overleg je met collega’s en klanten en zoek je naar concrete verbeteringen.

·         Projecten – Indien gewenst krijg je de kans om mee te werken aan interessante projecten.

Profiel
Ben jij geschikt voor deze job?

Als Customer Service Representative ben je vooral gefocust op klantenservice. Je hebt een hands on mentaliteit en bent in staat om prioriteiten te stellen indien nodig.

Verder kijken we vooral naar :  

-       Je behaalde een bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring;

-       Je hebt kennis van de verschillende Microsoft Office programma’s;

-       Je kan omgaan met een veranderende omgeving. We groeien snel bij Lineas;

-       Je bent een multitasker en bent iemand die efficiëntie hoog in het vaandel draagt;

-       Je hebt zin om de handen uit de mouwen te steken en zaken bij te leren. Vervolgens ben je ook georganiseerd;

-       Je bezit over de nodige portie overtuigingskracht, bent proactief en kan zowel alleen als in team werken;

-       Je bent communicatief, spreekt vlot Nederlands, Frans en Engels. Een goede kennis van het Duits is een duidelijke plus.

Wat hebben we je te bieden?

Je krijgt een aantrekkelijk loon met mooie extralegale voordelen. We geven je bij de start een grondige inhouse opleiding en alle coaching die je nodig hebt om op te starten. Ook daarna krijg je alle kansen om je talenten verder te ontwikkelen. Je komt terecht in een jong, energiek en dynamisch bedrijf. Het gaat hier snel vooruit en dus verandert er altijd veel. Dat opent permanent perspectieven voor je carrière.

Lineas staat voor diversiteit. Wij geloven dat competenties en talenten los staan van origine, huidskleur, leeftijd, geslacht, seksuele oriëntatie, filosofische of religieuze overtuiging, …


Lineas NV Offres d'emplois
Lineas NV

Le transport ferroviaire de marchandise occupe une place plus importante chaque jour.

Ceci est logique : il est tellement préférable pour l’environnement et la mobilité de transporter la marchandise par le train que par le camion. Il est en outre bien souvent plus efficace et sûr.

Lineas est un des plus grands acteurs privés européens dans le domaine du transport de marchandises par rail. C’est pourquoi nous considérons qu’il est de notre responsabilité de convaincre les entreprises de passer au modal shift – sortir des routes, acheminer davantage de marchandises par train.

Nous réalisons cette ambitieuse mission avec les meilleurs produits, des services innovants, une flotte importante, et une très grande passion ainsi qu’un fort engagement envers nos clients. Nous voulons nous développer et faire une véritable différence au niveau international.

Lineas compte pour l’instant 1.900 collaborateurs. 

Consultez les offres de Lineas et postulez en ligne. Créez votre profil.

Découvrez les autres opportunités de carrière chez Lineas NV