05 February 2015

5 redenen om carrière te maken in de logistiek

5 redenen om carrière te maken in de logistiek

Transport en logistiek liggen aan de basis van de belangrijkste beroepen in de economie en de industriesector. Ze zijn ontworpen om de middelen van een organisatie beschikbaar te stellen, rekening houdend met het budget, de kwaliteit van de aangeboden dienst en de veiligheid.

Vandaag komen door de gegloaliseerde markt een groot aantal producten, grondstoffen of onderdelen uit alle hoeken van de wereld en dienen deze vervoerd te worden van punt A naar punt B rekening houdend met budgetbeperkingen, snelheid, veiligheid of belasting. Al deze stappen zijn onderdelen van de supply chain en creëren een aantal zeer belangrijke en verschillende beroepen.

Als u carrière wilt maken of gewoon van beroep wilt veranderen, heeft deze sector veel te bieden, ongeacht uw kwaliteiten. Hieronder staan 5 redenen om carrière te maken in de logistiek:

1. Nieuwe mogelijkheden

Door de globalisering, zijn goederen makkelijker vervoerbaar van het ene continent naar het andere. Deze groei in de handel leidde ertoe dat de logistieke markt explodeerde. Volgens de RSZ-statistieken bedroeg het aantal werknemers in 2012, in België, 211.970 voor 24.653 zelfstandigen in deze sector.

Logistiek is aan het veranderen, bedrijven ontwikkelen meer en meer deze activiteitssector. Want technologische innovaties vermenigvuldigen zich steeds meer in de supply chain, zonder de opkomst van de e-commerce te vergeten. De werkgelegenheid zal dus toenemen in de komende jaren!

2. Geschikte jobs voor elk onderwijsniveau met veel interne mogelijkheden.

Logistiek is een sector met drie belangrijke soorten activiteiten: de administratie, het fysieke en de planning. Eender wat uw vaardigheden of kwaliteiten zijn, beroepen in de logisitek bieden een grote professionele keuze. Een sector met verschillende facetten die de zelfontplooiing en persoonlijke verrijking toestaat.

Omdat logistiek over verschillende vaardigheidsniveaus beschikt, zijn promotiekansen altijd aanwezig. Daarnaast is de logistieke sector eerder geneigd om werknemers van een lager niveau te promoveren en op te leiden naar een hoger niveau in plaats van een externe aan te werven. Promoties zijn dus zeer normaal en personen die op een innovatieve manier werken kunnen snel vooruitgang boeken.

3. Een carrière in de logistiek is zelden saai.

Het woord “saai” komt in voor in de woordenschat van personen met een carrière in de logistiek. De grote verscheidenheid van het werk leidt tot een zeer dynamische job. Bedrijven gespecialiseerd in de logistiek houden zich bezig met verschillende soorten transport en goederen waardoor het werk gevariëerd en zelden eentonig is. Contacten worden over heel de wereld gelegd met gesprekspartners op verschillende continenten, waardoor de persoonlijke verrijking van werknemers toeneemt.

4. De Logistiek is een springplank naar een internationale carrière.

Veel mensen die met een carrière in de logistiek beginnen krijgen snel ervaring in de internationale handel. Daarmee ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden of kansen. Want transportbedrijven of bedrijven met belangrijke logistieke afdelingen hebben vaak exploitatiezetels of  buitenlandse kantoren. Dit internationale klimaat gepaard met een goede ervaring en een goede kennis van talen opent zeker deuren tot internationale carrières en emigraties.

5. Een beroep met een goede sfeer tussen collega 's

De mensen die een carrière maken in de logistiek vermelden de werksfeer als een van de grootste voordelen. Logistiek kan een veeleisend gebied zijn, en zij die er in werken ontwikkelen een hoog niveau van trots. Het is ook een beroep dat vraagt om een grote samenwerking tussen verschillende personen, evenals communicatie op elk moment. Hierdoor is sneller netwerken met collega’s mogelijk.

Meer dan 85% van de werknemers in de sector transport, logistiek en supply chain zijn gelukkig met hun werk. Dit is het resultaat van een enquête dat ons bedrijf, TL Hub, heeft gerealiseerd op basis van een steekproef bij werkersnemers in de sector. TL Hub is expert in jobs voor transport, logistiek en supply chain in België.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV