08 December 2014

Amazon, de e-commerce gigant, vereenvoudigt de supply chain door middel van haar KIVA robots

Amazon, de e-commerce gigant, vereenvoudigt de supply chain door middel van haar KIVA robots

In de VS werden reeds 15.000 robots geïntegreerd in de magazijnen van Amazon (Californië, Texas, New Jersey, Washington en Florida). Ze helpen de rekken automatisch te bewegen en besparen tijd  in de supply chain.

Op 12/01/2013 (Cyber maandag, na black Friday), verkochte Amazon in één dag ... 36,8 miljoen producten dit zijn met andere woorden 426 producten per seconde! Naar aanleiding hiervan heeft Amazon net haar nieuwe robots, die tot 280 kilo kunnen heffen, voorgesteld. Concreet betekent dit dat deze robots de rekken met de gevraagde producten kunnen dragen en ze naar de werknemer brengen.

Op dezelfde manier brengt de robot ook de lege rekken terug zodat de dispatcher de producten kan opslaan. Met andere woorden zullen de werknemers geen tijd meer verliezen tussen de talrijke rekken want nu zullen deze rekken zelf naar hen komen. De artikelen worden ook beter opgeslaan in het magazijn en het werk van de Warehouse Manager wordt vergemakkelijkt .

De onderneming Kiva Systems heeft deze robots ontwikkeld. Deze start-up werd overgenomen in mei 2012 door Amazon voor $ 777.000.000. Meer over deze artikel.

Bekijk de video

Bent U gespecialiseerd op het gebied van Supply Chain? Heeft u de ziel van een Warehouse Manager?

Raadpleeg hier de bijbehorende vacatures op TL-HUB!

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV