16 February 2015

Catherine Hart (HR Panalpina) : « Routine is iets wat binnen de sector tot een minimum beperkt is»

Catherine Hart (HR Panalpina) : « Routine is iets wat binnen de sector tot een minimum beperkt is»

TL Hub : Wilt u zich in een paar woorden voorstellen aub?

Catherine Hart : Ik ben 30 jaar en ben reeds 7 jaar actief binnen Human Resources. Begin 2014 heb ik de overstap gemaakt naar de transport- en logistieke sector door het HR-team van Panalpina te vervoegen. Onder mijn verantwoordelijkheden vallen onder andere de luiken recruitment & development.

Tl Hub :  Zou u Panalpina in enkele lijnen kunnen beschrijven; Wat zijn uw vooruitzichten dit jaar voor het rekruteren in België en op welke sites?

C.H : "Panalpina World Transport is een internationale speler binnen de wereld van freight forwarding & logistic supply chain solutions. Wereldwijd tellen we 16.000 medewerkers; binnen België  zijn we met 250 medewerkers, verdeeld over onze 3 business units: Antwerpen, Brussels Airport & Liège Airport.

Wegens de verdere expansie van onze business in zowel airfreight, oceanfreight en logistics verwachten we in de loop van het jaar verschillende vacatures. Deze vacatures zullen gaan van zeer gespecialiseerde profielen binnen de logistieke wereld tot meer algemene administratieve profielen.
Aangezien alle takken binnen België aan deze expansie meewerken zullen deze vacatures verspreid liggen over Brussel, Antwerpen en Luik. " 

TL Hub : TL Hub heeft reeds en enquête uitgevoerd, het was duidelijk dat meer dan 85% van de werknemers in transport en logistiek tevreden zijn om in deze sector te werken. Gaat u hiermee akkoord? Waaraan is volgens u dit hoge cijfer te wijten?

C.H : "Dit hoge cijfer heeft zonder twijfel te maken met verschillende factoren, zoals de enorme snelheid en de grote verandering binnen de sector. Routine is iets wat binnen de sector tot een minimum beperkt is en elke dag geeft de nodige operationele problemen die door de mensen moeten worden opgelost. De transport- en logistieke sector is ook heel internationaal en multicultureel getint, wat zorgt voor een interessante mix van contacten en eventueel ook de mogelijkheid biedt om voor je job te reizen. Ook qua werkzekerheid scoort onze sector goed: het werk zal nooit volledig kunnen verdwijnen naar lageloonlanden zoals bijvoorbeeld bij productiesites."

Tl Hub :  U bent HR verantwoordelijke / Manager. In uw opinie, wat zijn de drie belangrijkste kwaliteiten, die nodig zijn om in deze sector te werken en een job bij Panalpina te hebben?

C.H :

- Performance driven & stress resistant: nauwkeurig kunnen werken onder hoge tijds- en werkdruk, wat dagelijkse kost is binnen freight forwarding;

- Problem solving & fast decision making: het hoofd koel houden bij onverwachte gebeurtenissen, gepaste oplossingen trachten te zoeken en knopen durven doorhakken;

- Professionalism - service minded: gezien we een dienstverlenend bedrijf zijn, is het dankzij onze klanten dat we onze successen kunnen boeken. Een uitstekende customer service, gebracht door gemotiveerde medewerkers, is daarom een must have."

TL Hub : Wat is voor u het belangrijkste? De talen, de ervaring of het diploma? En waarom?

C.H : "Gezien de huidige economische situatie is ervaring in de sector van doorslaggevend belang. Naast deze ervaring zijn persoonlijke drive en eagerness kwaliteiten die binnen onze organisatie naar waarde worden geschat en die in rekening worden gebracht bij een aanwerving.  Uiteraard is een sterke talenkennis ook een grote meerwaarde in onze business. Probeer maar eens een transport te regelen van of naar Azië, zonder kennis van Engels..."

TL Hub : Transport en logistiek zijn niet zo populair bij jongeren. Welke overtuigende argumenten zou u aan een student geven om in deze sector te komen werken.

C.H : "De bedrijven die het grootste marktsegment hebben binnen de logistieke sector besteden minder aandacht aan branding omwille van het feit dat het een B2B omgeving is. Dit maakt dat jongeren zich vaak niet kunnen identificeren met het product.

Door zijn internationale karakter en de aanwezigheid van wereldspelers is het wel één van de sectoren die voor jongeren met internationale ambities een ideale springplank zou kunnen betekenen.
Het betrokken zijn in de ganse supply chain van klanten en mee geconfronteerd worden met de verschillende uitdagingen binnen deze supply chain maakt dat deze job een enorme diversiteit biedt en mensen de mogelijkheid geeft om een echte problem-solversmentalitiet te kweken.

Zelfs binnen deze dynamische sector is er sprake van verschillende snelheden: de airfreight business heeft lead times die gaan van enkele uren tot maximum enkele dagen, waar oceanfreight in een tijdspanne van enkele weken spreekt. Dit geeft mensen de mogelijkheden om een product uit te kiezen dat bij hen past."

 

Op zoek naar een job in trasport, logistiek en supply chain? Klik hier en vindt de job van je dromen.

Raadpleeg de vacatures Panalpina

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV