07 March 2016

De top 10 meeste gevraagde jobs in logisitek en supply chain

De top 10 meeste gevraagde jobs in logisitek en supply chain

TL Hub heeft gedurende 2015 meer dan 3.000 jobs in transport, logsitiek en supply chain voor meer dan 170 bedrijven gepubliceerd. Hierop komen wij terug met de top 10 van de meest gevraagde profielen op onze website.

TL Hub publiceert enkel vacatures voor bedienden of kaderleden. De vacatures voor arbeiders en chauffeurs zijn dus niet in rekening gebracht. Aangezien een groot aantal titels betrekking hebben op dezelfde functies, brengen we deze samen onder een algemene noemer.

 

 

Hieronder vindt u de top 10:

1. Logistiek bediende (Werknemer binnen het bedrijf, vaak een KMO, die zich bezighoudt met het administratief logistiek management, het bijhouden van bestellingen, leveringen, contacten met transportbedrijven,...)

2. Customer service transport (Werknemer binnen een logistiek of transportbedrijf - trucking, rederij enz -, die in direct contact met de klanten staat voor het administratief en operationeel beheer van de logistieke en/of vervoersactiviteiten.)

3. Warehouse manager en teamleader logistiek (Het management van een team is van cruciaal belang, net als de kennis van informatiesystemen zoals een WMS-systeem.)

4. Supply chain manager en/of demand planner (Een meer strategische en analytische rol, staat in voor de analyse van de goederenstroom, inkoopprognose, anticipatie op de productie,... Vaak voorkomende functie in grote industrieën en in de detailhandel.)

5. Expediteur (Customer service met betrekking tot de expediteurs met activiteiten in luchtvracht/maritiem. Kennis van douanedocumenten is een must. Deze functies worden vooral in transitzones gezocht, zoals de Haven van Antwerpen of Zeebrugge, of op Brucargo.)

6. Dispatcher en transportplanner (Deze twee functies worden vaak verward met elkaar, maar het doel van de dispatcher is de dagelijkse optimalisatie, terwijl de transportplanner de transportmodellen beheert.)

7. Sales in transport en logistiek (Deze categorie bevat de jobs van de commerciële vertegenwoordigers (outside sales) en de interne medewerkers antwoorden op de tariefaanvragen van de klant en/of prospect.)

8. Douanedeclarant  

9. High management (Site manager of verantwoordelijk van de logistieke afdeling, logistiek of supply chain directeur.)

10. IT verantwoordelijke in logistiek (van de helpdesk tot e-commerce.)

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV