23 November 2015

Hogescholen en Universiteit dienen TL Hub Business Case in

Hogescholen en Universiteit dienen TL Hub Business Case in

TL Hub organiseert de eerste Business Game gericht naar studenten die een logistieke, supply chain en/of transport-richting volgen.

Deze eerste « TL Hub Business Game » wordt ondersteund door Coca-Cola Enterprises Belgium, die de probleemstelling voorzien heeft.

De studenten dienden een oplossing te voorzien voor het distributieprobleem van de drank van Coca-Cola Enterprises binnen de stadszone van Brussel, vanuit de verschillende distributiecentra in België.

De slogan was « think out of the box », de studenten worden namelijk beoordeeld op originaliteit en op de aanpak van de oplossing. Alle studenten hadden toegang tot dezelfde gegevens.

De 5 beste cases zullen geselecteerd worden door TL Hub en Coca-Cola Enterprises. Deze studenten zullen ook het certificaat van “Laureaat van de TL Hub Business Case 2015” ontvangen.

Op 9 december zal het slotevent plaatsvinden in het Coca-Cola Visitors Center te Wilrijk. De 5 geselecteerde groepen krijgen de mogelijkheid om hun case te verdedigen voor een jury, die na een deliberatie de beste case bekend zal maken. Daarnaast worden ook activiteiten zoals een bezoek aan het Logistiek centrum, Coca-Cola Tasting Sessions,... Verder zal er over de winnende groep een artikel geschreven worden dat zal verschijnen in een vakblad gespecialiseerd in logistiek en supply chain.

Na het overlopen van de eerste cases hebben we kunnen vaststellen dat de studenten veel aandacht besteden aan « green logisitics ». Vervoer via binnenvaart en transport via een “city bike” zijn vaak voorgestelde oplossingen.

De scholen/universiteiten die deelnemen zijn : VUB (Brussel), Karel de Grote-Hogeschool (Antwerpen), UCLL (Diepenbeek), Howest (Brugge), HoGent (Gent), Thomas More (Geel en Mechelen), Ephec (Brussel), Francisco Ferrer (Brussel), Haute Ecole de la Province Liège (Luik), HELHA (La Louvière) en Odisee (Brussel).

Succes aan alle studenten en tot begin december voor de publicatie van de resultaten!

Ter herinnering, u vindt alle supply chain vacatures bij Coca-Cola Enterprises of jobs voor starters op TL Hub.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV