27 December 2016

Jost investeert massaal in Trilogiport en zal in vijf jaar 100-tal jobs creëren

Jost investeert massaal in Trilogiport en zal in vijf jaar 100-tal jobs creëren

De Belgische transporteur Jost zal een 100-tal jobs creëren in de komende vijf jaar na de verwerving van meer dan 300.000m² ruimte op de site van Trilogiport in Luik.

Over Trilogiport werd reeds veel geschreven maar het was moeilijk om te geloven in zijn potentieel gezien de weinige investeringen en concrete projecten die tot vandaag werden gerealiseerd.

De afgelopen jaren heeft enkel DP World concreet geïnvesteerd en zagen zij Trilogiport als een potentiële back-up voor zijn terminals in de Haven van Antwerpen. Andere projecten zijn lopende maar deze zijn niet grootschalig.

Met de verwerving van ongeveer de helft van de ruimte op Trilogiport, bijna 300.000m², geeft Jost een enorme impuls aan dit multimodaal platform. Het is meer dan waarschijnlijk dat de aanwezigheid van Jost een trigger voor andere bedrijven zal zijn om in de toekomst te investeren in deze site. Met zijn luchthaven (Liège Airport) en de heropleving van Trilogiport kan de Luikse regio aanspraak maken als belangrijke speler voor de logistiek in België.

Vind de jobs bij Jost op TL Hub.

Jost is actief op zoek naar chauffeurs. In de komende weken kunt jobs voor chauffeurs en magazijniers vinden via www.workinlogistics.be de website van TL Hub gewijd aan jobs voor chauffeurs, magazijniers, onderhoudstechniekers en alle andere logistieke krachten.

Bron RTBF: “Er wordt gevraagd om meer gebruik te maken van de multimodaliteit om zo aan de milieueisen te voldoen”, verklaart Véronique Hustin. “Wij waren reeds verbonden via de spoorwegen op de site van Bierset maar we wensten ook de mogelijkheid van het goederenvervoer via binnenvaart toe te voegen. Triliogiport is ideaal gesitueerd binnen het hart van de Euregio en biedt toegang via spoor, weg en binnenvaart. Daar zullen een strategie ontwikkelen die perfect matcht met de visie van de twee bestaande klanten in de industriezone.“

 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV