21 April 2015

Patrick Jacobs, voor de opening van de beurs Transport en Logististics 2015 in Luik

Patrick Jacobs, voor de opening van de beurs Transport en Logististics 2015 in Luik

“Ik blijf verbaasd over de creatieve alternatieven die logistieke bedrijven bedenken”

Easyfairs organiseert op 29 en 30 april de beurs van Luik voor de Transport en Logistieke sector. Patrick Jacobs, Event Director bij Easyfairs, kon toch nog even tijd vrijmaken voor ons. “Het is de enige vakbeurs in Wallonië voor de transport‑en logisitieke community.”

Waarvan komt uw interesse voor de Transport en Logistieke sector?

“Deze sector boeit me om verschillende redenen. Ten eerste is België de logistieke draaischijf van Europa en vind ik het spannend om hierbij onze verschillende creatieve ontwikkelingen op de voet te volgen. Bovendien vormt Transport en Logistiek de ruggengraat van onze maatschappij.
Zonder die sector valt alles stil.

Ten tweede werd de sector verplicht om creatiever te gaan denken toen de crisis in 2007 begon.Ik ben nog altijd verbaasd over de alternatieven die logistieke bedrijven bedenken. Je kunt je niet voorstellen hoeveel er in Transportland gebeurt. Daarover blijf ik echt verbaasd.Een reflectie hiervan ontdekken de bezoekers op onze beurzen.

En de laatste en misschien wel belangrijkste reden, gaat over de logistieke community zelf en de mensen die ik daar ontmoet. Transport en logistiek is nog een echte ‘People Business’ en juist dat aspect ligt me nauw aan het hart.”    

De beurs van Antwerpen is de ‘Place to Be’. Hoe zit het met Brussel en Luik?

“De vorige edities van Prologistics, onze beurs in Brussel, waren steeds gericht op aanbieders van intralogistieke goederen en diensten. Maar op de laatste editie in 2014 hebben we, samen met BRUcargo, in 2014 de eerste CEIV Pharma gecertifieerde luchthaven ter wereld, ons concept kunnen opentrekken naar de transportsector en de aanbieders van logistieke diensten.
Onder andere door dit enthousiast partnership mochten we een stijging van méér dan 25% in de bezoekersaantallen noteren.

Als we dan kijken naar de tweede editie van Transport & Logistics 2015 in Luik, die op 29 & 30 april plaatsvindt, waren er twee weken voor de beurs al 1.700 bezoekers ingeschreven.“

Waarvoor staat de beurs van Luik?

“Het is de enige vakbeurs voor de sector in Wallonië.  Een logistieke topregio in volle ontwikkeling, ideaal gelegen in het hart van de Euregio, tussen de grote zeehavens en het Europese hinterland.
Waarbij Luik kan beschouwd worden als een echt multimodaal kruispunt met een goede wegeninfrastructuur, de haven van Luik (incl. Trilogiport), de derde grootste binnenhaven van Europa en haar cargoluchthaven (in 2013 de beste Europese cargoluchthaven). “

Hebt u ook een exclusief nieuwtje voor ons?

“Onze strategische partner Logistics in Wallonia zal haar nieuwe visie en aangescherpte strategie voorstellen in combinatie met een nieuw logo. En dat in de aanwezigheid van de minister van Economie, Industrie, Innovatie en Digitalisering, Jean‑Pierre Marcourt (PS) en Pascale Delcomminette van het AWEX .”

Drie goede redenen waarom we de beurs absoluut moeten bezoeken?

“Het is de enige vakbeurs in Wallonië voor de transport-en logistieke community. 
Zoals ik al zei, een logistieke top-regio in volle ontwikkeling, gelegen in het hart van de Euregio.Dit geeft deze regionale beurs (inter)nationale allures.

Een nooit gezien exposantenaanbod (+ 100) voor dit type beurs: alle sectoren zijn immers vertegenwoordigd, met een concentratie aan marktleiders die hun innovaties tonen en verschillende avant-premières zullen presenteren.

Het wordt een beurservaring die kan tellen: een spannende ontdekkingstocht naar nieuwigheden en kostenbesparende oplossingen, het grote debat van Logistics in Wallonia (‘La logistique, moteur du redéploiement économique de la Wallonie en Europe’), seminaries over brandende thema’s zoals de wegentaks, zes interactieve demozones, onze netwerkparty ‘La Nuit de la Logistique’ en veel meer.”

Een bezoek aan Transport & Logistics 2015 in Luik, is een garantie voor heel wat nieuwe ideeën en een stapel nieuwe business cards.”

Registreer u hier voor de beurs. 

Bekijk al onze jobaanbiedingen in Luik  hier

Breng ons een bezoek op de beurs van Luik. (Stand 3.013)

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV