31 August 2015

Ph. Vloeberghs aan bedienden "Word specialist in uw domein"

Ph. Vloeberghs aan bedienden

Portret van Philippe Vloeberghs - HRM van de maritieme Conti7 groep

LOOPBAAN

Na mijn studies Scheepvaart-Expeditie aan het St.Lodewijksinstituut te Antwerpen (nu Karel-de-Grote Hogeschool) kreeg ik onmiddellijk de kans (eind '77) mijn carrière te starten in de agentuur van de Antwerpse Herfurth-groep, als vertegenwoordiger van rederijen met lo/ro, lo/lo en lash-activiteiten op de North Atlantic,  Far East en US-Gulf : eerst administratieve taken, nadien outside sales. Een boeiende periode waar snel bleek dat er een hemelsbreed verschil bestond tussen de theorie van de studies en de dagelijkse praktijk !
Na 5 jaar maakte ik bewust de keuze om mijn loopbaan verder te zetten in een scheepsagentuur, ontstaan begin 20° eeuw : Aug. Bulcke & Co., een gevestigde waarde in de Antwerpse maritieme wereld.

De keuze werd volledig gemaakt in het kader de 'conventionele of breakbulk' vertegenwoordigingen van deze firma, een aspect van de scheepvaart dat mij enorm boeide.

In '86 maakte ik dan de keuze voor een bedrijf waar ik reeds een tijdje naar uitkeek en waar ook het 'conventionele' centraal stond : Continental Lines (°1923). Dit bedrijf dekte verschillende aspecten van 'de maritiem'  (rederij / agentuur / expeditie) en ik startte in de afdeling 'lijnagentuur' en zette na enkele jaren de stap naar 'de rederij'.

Een enorm leerrijke periode met operationele en commerciële activiteiten en verantwoordelijkheden en regelmatige reizen naar India, Pakistan en Latijns Amerika, een periode die duurde tot 2008.

Ondertussen veranderde en groeide de firma enorm en nam zij in '98 de vorm aan van een holding, onder de naam Conti7.

In 2008 werd mij gevraagd HRM te worden, een nieuw beroep en een grote stap die ik toen zette en waar ik ondertussen - anno 2015 - geen dag spijt van heb gehad !

CONTI7

De Conti 7 groep (www.conti7.be) is een gedreven groep van vennootschappen die gespecialiseerd is in maritieme transportactiviteiten. De voornaamste activiteiten bestaan er in om gespecialiseerde en flexibele transportoplossingen aan te bieden aan en te organiseren voor een internationaal cliënteel. Wij onderscheiden hierin enerzijds de klassieke Liner/Parcel Services, waar de groep zich focust op een aantal niche producten zoals staal & dry-bulk parcels en anderzijds de Tramping activiteiten. Daarnaast biedt de groep ook een aantal verwante logistieke diensten aan, met name agentuurdiensten, ship & cargo brokerage en expeditie. De groep is ook eigenaar van schepen.  Deze brede waaier aan complementaire beroepen heeft dan ook als rechtstreeks gevolg dat interne mutaties bijkomende opportuniteiten bieden aan de medewerkers.

De Conti 7 groep is 110 man sterk en is gevestigd in de Generaal Lemanstraat 82/92 te Berchem (Antwerpen). Zij heeft eveneens kantoren in Hong Kong en Dubai.

De vennootschappen van de Conti 7 groep zijn : Conti Lines, Continental Lines, BoConti Shipping, Conti7, R.Westphal & Co, ACSA, Kennedy Hunter en Sermar (zie aangehecht).

 

OPPORTUNITEITEN

Met de jaren is het aantal bedrijven dat in Antwerpen (én wereldwijd) de focus legt op het conventionele drastisch gedaald.

Vandaar dat zij die specialist zijn van en/of verliefd zijn op deze type van verschepingen, regelmatig zullen kunnen genieten van opportuniteiten binnen de Conti7 bedrijven.

Aan starters zou ik de raad willen geven vooral geduld uit te oefenen. De conventionele vaart is zodanig complex dat men gerust mag stellen dat geen enkele reis een copy/paste is van de vorige !

Telkens mag men stellen dat de omstandigheden anders zijn : eerst en vooral de cargo-mix, maar ook de vaarroutes, de aanloophavens, de weersomstandigheden en de (snel) wisselende wereldeconomie hebben een enorme variatie als gevolg en maken van onze beroepen een boeiend gegeven waar men aan de tijd de tijd moet geven !

Aan zij die wat meer ervaring hebben, zou ik de raad willen geven specialisten te worden in hun domein : excellent worden in hetgeen ze doen en uitmuntend zijn in hetgeen ze bieden aan hun klanten.

Er ook voor zorgen dat zij teams vormen waarin jong en oud op elkaar inspelen en van elkaar kunnen leren, om morgen de continuïteit te kunnen verzekeren, nóg sterker te zijn naar de buitenwereld toe en TOP-spelers te zijn én te blijven op wereldvlak !

Van die continuïteit is Conti7 het levend voorbeeld : de 3° generatie van het familiebedrijf is reeds aan boord en zal ervoor zorgen dat de groep verder succesvol afstevent op zijn 100-jarig bestaan !

RISICOS

TL Hub heeft recentelijk enkele risico's onderlijnd met betrekking tot de logistieke ontwikkeling in België :

oa. de werkgeverskosten en de onheilspellende mobiliteit.

Wat het eerste punt betreft : de Federale Regering heeft op 23 juli een akkoord bereikt over de begroting en de taxshift. Het uitgangspunt van de diverse maatregelen is erop gericht om de lasten op arbeid - die in België nog steeds enorm zijn - te doen dalen teneinde de werkgelegenheid te versterken : één van de  nieuwe maatregelen houdt in dat de werkgeversbijdragen van 32 % naar 25% zullen worden gebracht op 1-1-2016. Een eerste stap in de goede richting ...

(Deze en andere maatregelen moeten echter nog worden omgezet in ontwerpteksten.)

Wat de steeds moeilijkere mobiliteit betreft, stel ik bij aanwervingen vast dat het aspect 'work/life balance' de laatste jaren enorm aan belang is toegenomen : 'vroeger' bestond dit woord eenvoudigweg niet ...

De dag van vandaag zijn sollicitanten meer en meer gevoelig voor o.a. het aspect 'woon-werk verkeer' en als zij het niet zijn, onderlijn ik het voor hen : het heeft geen zin mensen aan te trekken en aan te werven die niet nadenken over het belang van dit punt, om ze nadien te verliezen wanneer ze het aan den lijven moeten ondervinden.   

Men heeft zijn energie nodig op het werk, niet om deze dagelijks te verliezen in files van en naar het werk ! 

CONCLUSIE

Tot slot zou ik durven stellen dat er steeds werk zal zijn voor mensen met GOESTING (dit woord werd door Radio 1 in Vlaanderen uitverkozen tot mooiste Nederlandstalige woord), en dit is zeker het geval in de Conti7 groep !

Koppel daaraan wat inventiviteit, wat lef en doorzettingsvermogen en wees nooit bang voor verandering en je komt al sterk in de richting van het ideale Conti-profiel ...

Trouwens, ken je de Conti7 Corporate Values ?

Hier zijn ze :

 

RESPECT - TOGETHER - QUALITY - BRAVERY - CREATIVITY - PASSION

 

Vacatures in de maritieme sector in Antwerpen

 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV