12 November 2015

Portret van Betrand Suwalski Country Manager bij Lannutti : « ik ben autodidactisch »

Portret van Betrand Suwalski Country Manager bij Lannutti : « ik ben autodidactisch »

Voorstelling « Groep Lannutti »

Het bedrijf Lannutti is een Europese groep die reeds meer dan 50 jaar actief is in de transport en logistieke wereld. Door de aanwezigheid in meerdere landen van Europa (België, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Tsjechië en Roemenië) telt de organisatie meer dan 1.300 personen, 2.700 voertuigen en 32.000 m² gewijd aan logistiek. Als speler in multimodale activiteiten, biedt de groep oplossingen op maat (Ijzer, Weg-, Lucht- en Zeevervoer).

Onze vacatures bij Lannutti

Mijn professioneel parcours

Ik trad toe tot de groep Lannutti in mei 1998 voor het uitvoeren van een stage ter vervollediging van mijn hogere opleiding in boekhouding-beheer.

Aan het eind van deze stage, heeft men mij de positie van administratief bediende op de site van Valenciennes (Frankrijk) aangeboden. Hier werden banen gecreëerd voor de uitbreiding van Lannutti in Frankrijk.

Mijn integratie was aangepast aan mijn profiel en mijn ontwikkeling, autodidactisch en betrokken sprong ik zeer snel in het pure beheer van de organisatie en kreeg ik de kans om specifieke vaardigheden, verbonden aan het beroep in de transport en logistiek, te verwervenom zo volledig operationeel en autonoom te worden.

Later evolueerde ik door verschillende posities en functies, tot vijf jaar geleden het algemeen management van Lannutti, gebaseerd in Mornimont (België) me benoemde tot “Director en Country Manager”.

Focus op jong afgestudeerden

Volgens mij wordt er vaak neergekeken op jobs in transport en logistiek of worden deze gedevalueerd.

De beroepen in transport en logistiek zijn enorm, dynamisch en voortdurend evoluerend. Ze bieden echte kansen voor gemotiveerde, nieuwsgierige jongeren op zoek naar een uitdaging.

Impact van de kilometerheffing

Deze belasting is een harde klap voor de vervoerders, de gegenereerde marges dalen sinds meerdere jaren waardoor het moeilijk zal worden om de transportprijs, die uiteindelijk invloed heeft op de finale gebruiker, niet te beïnvloeden.

Project van de Groep Lannutti

Al voortdurend ontwikkelend, maken we gebruik van onze know-how om aan de markt nieuwe transport en logistieke oplossingen op maat voor te stellen om zo op innovatieve wijze te beantwoorden aan economische behoeften rekening houden met het milieu.

Als voorbeeld noemen we bijvoorbeeld de oprichting van onze dagelijkse multimodale lijn vertrekkende uit België naar Italië (via onze privé-terminals), die opgestart zal worden in januari 2016 of onze distributie op maat voor marktleiders in de e-commerce of automotive.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV