18 August 2015

Top 5 van knelpuntberoepen in de logistiek

Top 5 van knelpuntberoepen in de logistiek

Volgend op onze enquête in juni 2015, hebben wij u de resultaten met betrekking tot de risico’s voor de logistiek in België reeds getoond. Vandaag volgen de resultaten over de knelpuntberoepen in de logistieke, transport en supply chain sector.

De functie die er bovenuit steekt is de dispatcher (24%), gevolgd door de jobs die in de douane (douanedeclarant, douane verantwoordelijke) (13%). Het podium wordt afgesloten door functies met betrekking tot de bediende in productieplanning (supply chain) (8%).

Omdat de vierde en vijfde plaats op bijna 7,5% volgen spreken we over een top 5. De vierde en vijfde plaats worden respectievelijk ingenomen door sales bediende in transport en logistiek en IT verantwoordelijken (WMS, Tracking,...).

Ook opmerkelijk is de opkomst van nieuwe beroepen zoals de « e-commerce specialist ». Andere regelmatig terugkerende functies zijn ingenieurs, warehouse verantwoordelijken, expediteur, verladers,...

Er is dus een duidelijke boodschap om naar jongeren te sturen: « indien u zeker een job wilt vinden, kies dan in de richting van douane, dispatching en planning ». Indien u graag deze beroepen wenst te ontdekken, kom dan naar Topjobs@Logistics dat plaats zal vinden te Laakdal in oktober en waar meer dan 50 bedrijven met openstaande vacatures aanwezig zullen zijn. Of raadpleeg onze vacatures in logistiek op de jobpagina van TL Hub.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV