20 October 2015

Wim Daniëls (HR Projects Manager bij Sibelco) over zijn workshop op TopJobs@Logistics

Wim Daniëls (HR Projects Manager bij Sibelco) over zijn workshop op TopJobs@Logistics

De heer Daniëls zal op donderdag 22 oktober ’15 een workshop geven op de logistieke jobbeurs TopJobs@Logistics (Laakdal). Hieronder kunt al een overzicht vinden van onze gastspreker en zijn workshop.

TL Hub: Kunt u ons een korte omschrijving van Sibelco geven?

W.D.: Wij leveren wereldwijd geavanceerde industriële mineralen. We hebben een breed gamma van toepassingen waaronder glas, keramiek, bouw en engineering, metallurgieën en gietstukken, olie- en gaswinning,…

De producten uit onze portfolio vormen de basis van toepassingen die wij allemaal dagdagelijks gebruiken, van de ramen in uw huis tot het koffiekopje bij het ontbijt. Industriële mineralen zijn een essentieel onderdeel van ons moderne leven en daarom is het onze verantwoordelijkheid als bedrijf om ervoor te zorgen dat deze natuurlijke hulpbronnen verstandig gebruikt worden.

TL Hub: Is logistiek belangrijk voor Sibelco - Wat zijn de logistieke jobs bij Sibelco?

W.D.: Logistiek is in al zijn aspecten zeer belangrijk voor Sibelco. Onze mineralen gaan via alle mogelijke transportvormen de wereld rond. De logistieke jobs binnen Sibelco zijn zeer divers. Het kan gaan van export administratie tot het uittekenen van logistieke concepten voor iedere regio.

TL Hub: Kunt u een kort overzicht geven van uw carrière?

W.D.: Ikzelf werk nu iets meer dan vijf jaar voor de afdeling Human Resources bij Sibelco. De eerste jaren vooral binnen de Belgische en Nederlandse organisatie en sinds 2014 vooral Europees. Momenteel werk ik als HR Projects Manager met een focus op training, communicatie en change management.

TL Hub: U zal als gastspreker aanwezig zijn op Topjobs@Logistics, kunt u ons reeds een korte introductie geven over hetgeen u zal spreken?

W.D.: Ik zal spreken over een programma dat we binnen Europa ontwikkeld hebben om pas afgestudeerde Masters via projecten binnen Europa op te leiden en een bijdrage te laten leveren voor Sibelco.

TL Hub: Ten slotte: wat zou u tegen jongeren zeggen om voor een logistieke carrière te kiezen?

W.D.: Het is een boeiende omgeving, waarbij je ’s morgens niet weet hoe je dag zal eindigen. Dus een pad voor volhouders, die tegen een stootje kunnen!

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV