17 July 2017

De levering per drone zal wereldwijd 12 miljard euro waard zijn in 2025

De levering per drone zal wereldwijd 12 miljard euro waard zijn in 2025

 

De inkomsten uit commerciële drones zullen binnen twee tot drie jaar, zowel in Europa, Noord-Amerika als in de rest van de wereld, de hoogte inspringen.

Leveringen door drones zijn vandaag vrij wel overal nog niet toegelaten, waardoor dit nog beschouwd kan worden als toekomstmuziek. Het is wel zeker dat de levering per drone in ontwikkeling is en op een dag beschikbaar zal zijn. In verschillende landen worden er echter reeds testen uitgevoerd. In Japan hopen ze om de leveringen per drone in 2020 te legaliseren.

Invloed op de economie en de arbeidsmarkt

Globale inkomsten uit commerciële drones zullen in 2025 een hoogtepunt bereiken. Statista, één van de markleiders in statistieken via het internet met hoofdzetel in Hamburg schat deze inkomsten voor Amerika en Europa op respectievelijk 9 miljard dollar (VS) en 3 miljard (Europa).

In Japan is er al meer dan 10 jaar een groot tekort aan logistieke werknemers. Via deze methode zullen ze optimaler kunnen werken en zal de productiviteit hierdoor verhoogd worden.

De hamvraag is of de komst van de levering per drone in Europa een positieve of negative invloed zal hebben. Zal het een invloed hebben op de werkzekerheid voor de magazijniers, chauffeurs, .... maar ook de dispatchers en transportplanners? Zal het hun job vergemakkelijken of zal het misschien zelfs zorgen voor nieuwe jobs?

Investeringen

De grote spelers, die investeren in deze nieuwe ontwikkeling, zullen alleen maar blijven toenemen over de jaren. Amazon, kondigde op 14 december 2016 aan dat haar eerste levering via drone getest werd in de tuin van Cambridge omwille van de soepelere regelgeving in het Verenigd Koninkrijk. Poste, heeft een productielijn getest via drone in een afgelegen gebied. DHL met zijn Parcelcopter, UPS, Walmart, Alibaba en JD.com vergroten de lijst van bedrijven die hierin al hebben investeerd.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV