02 May 2017

Portret van Najib El Kadouri - Logistiek Departement Manager bij Decathlon Logistics

Portret van Najib El Kadouri - Logistiek Departement Manager bij Decathlon Logistics

 

Mijn naam is Najib El Kadouri en ik ben 23 jaar oud. Ik heb een Bachelor Logistiek Management gestudeerd en een Master in Logistics & Supply Chain Management behaald. Decathlon Logistics is mijn eerste professionele werkervaring. In mijn privéleven hou ik van reizen en nieuwe culturen ontdekken.  Daarnaast ben ik ook iemand die geen enkele uitdaging uit de weg gaat.

2.       U bent via TL Hub aangenomen bij Decathlon. Hoe is dit verlopen en bent u hier tevreden over?

Tijdens het schrijven van mijn Master thesis was ik tegelijkertijd volop aan het solliciteren. Aangezien Karel de Grote Hogeschool een samenwerking heeft met TL Hub kreeg ik ook regelmatig nieuwsbrieven. Op een gegeven moment besloot ik de website van TL Hub eens te doorlopen en daar vond ik een vacature voor Decathlon Logistics. De website is zeer professioneel en gebruiksvriendeljk. Alle jobs zijn ingedeeld  per categorie en regio. Er is een ruim aanbod aan vacatures en tegelijkertijd ook een brede waaier aan functies. Via de website ben ik vervolgens rechtstreeks in contact gekomen met de Decathlon jobs website.

3.       Kan u in enkele woorden uitleggen wat ‘Decathlon Logistics’ juist is?

Decathlon Logistics is een regionaal distributiecentrum dat ondertussen al 10 jaar bestaat, gelegen te Willebroek. Het distributiecentrum bevoorraadt alle (40 winkels) winkels in België en Nederland. Daarnaast zijn we ook een e-commerce magazijn. Dit houdt in dat we alle online bestellingen van onze Belgische en gedeeltelijk Nederlandse klanten behandelen.

4.       Hoe staat u tegenover het nieuwe distributiecentrum in Willebroek?

Ik kijk er enorm naar uit! Eerst en vooral is het een unieke kans om de verhuis van een distributiecentrum mee te maken. Er is een enorme voorbereiding aan vooraf geweest om dit te organiseren. Het nieuwe distributiecentrum wordt een zeer modern gebouw en biedt meer mogelijkheden. We zullen o.a. met een nieuw logistiek bevoorradingsconcept werken dat ik mede zal lanceren. Verder biedt het voor de medewerkers ook een zeer aangename werkssfeer en ergonomische  werkplek aan.

5.       Welke functie beoefent u bij Decathlon Logistics?

Ik beoefen de functie logistiek departement manager.

6.       Kan u mij meer vertellen over uw job bij Decathlon?

De functie is zeer gevarieerd. Ik heb recent de kans gekregen om een nieuw departement te lanceren samen met een collega. Tegelijkertijd ben ik bezig met het opleiden van een nieuwe manager die mijn vorige departement zal overnemen.

Wat houdt mijn functie precies in? Als logistiek departement manager ben ik verantwoordelijk voor de logistieke operatie van mijn departement binnen het distributiecentrum. Door een efficient gebruik van de ruimte zorg ik ervoor dat er een optimaal logistiek proces van goederen gerealiseerd wordt. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om de vooropgestelde doelen (KPI’s) te bereiken door een nauwe opvolging van de verschillende (economische) indicatoren en het monitoren en optimailiseren van het kostenplaatje. Op deze manier kunnen we voldoen aan de noden en wensen van de klant. Opdat de werkzaamheden worden vervuld heb ik de leiding over een team van magazijniers. Mijn rol is dan ook het coachen en motiveren van de medewerkers.

7.       Welke primaire kwaliteiten zijn noodzakelijk voor het uitoefenen van uw job?

Stressbestendigheid is een must voor deze job. Je komt vaak in drukke situaties terecht binnen een strak tijdsschema. Flexibiliteit is dan ook cruciaal, dus een 9 to 5 mentaliteit past niet binnen het plaatje. Leiderschapsskills en organisatorisch vermogen zijn de basis van een effectief en efficient management. Ten slotte mag een goede kennis Frans niet ontbreken aangezien er een Franse bedrijfscultuur heerst.

8.       Wat motiveert u in uw job?

Dankzij de variatie in mijn job en de dagelijkse uitdagingen heb ik me nog geen seconde verveeld. Daarnaast heb ik enorm veel contact met zowel Decathlon nationaal als internationaal. Zowel op persoonlijk, sociaal en technisch vlak beschouw ik deze job als een verrijking. Enerzijds biedt de job mij de mogelijkheid om meer inzicht te verwerven over de laatste innovaties binnen magazijn opslagtechnieken. Anderzijds krijg ik de kans om talrijke inspirerende ideeën op te doen en ten slotte ervaringen uit te wisselen.

9.       Welke studies heeft u gedaan, en waarom juist deze?

Ik heb een Bachelor Logistiek Management behaald aan de Karel de Grote Hogeschool  in Antwerpen. Enerzijds is het een studie die werkzekerheid biedt, anderzijds is het een studie met veel toekomstperspectieven. Tijdens mijn Bachelor ging mijn interesse vooral uit naar Supply Chain en optimalisatie van processen. Hierdoor besloot ik een Master te studeren in Logistics & Supply Chain Management aan Heriot Watt University in Edinburgh, Schotland. Met behulp van deze Master heb ik mij onder andere kunnen verdiepen in Lean management.

10.   Hoewel er in logistiek & supply chain veel knelpuntberoepen zitten, kiezen er nog te weinig jongeren, op hogeschool of universiteit, voor een logistieke richting.

 

a.       Waarom is dat denkt u?

Logistiek gebeurt vooral behind the scenes en is meestal niet zichtbaar voor de directe klant (studenten). Dit is volgens mij de voornaamste reden van de ‘impopulariteit’ van deze richting. Uit mijn ervaring heb ik ook gemerkt dat studenten het begrip ‘logistiek’ niet steeds begrijpen door de ruimhied van het woord. Verder ben ik ervan overtuigd dat de studierichting nog in een ontwikkelingfase zit en er in de toekomst veel meer mogelijkheden zullen ontstaan aangezien ‘logistiek’ uit verschillende disciplines bestaat. Daarnaast zijn er naar mijn mening ook te weinig platformen zoals TL Hub die de logistieke sector promoten en stages & studentenjobs aanbieden in de logistiek

 

b.      Wat zou u zeggen om jongeren te motiveren een richting te kiezen in de logistiek & supply chain

Als je een gevarieerde functie zoekt met veel doorgroeimogelijkheden en waar vooral je gezond verstand aan te pas komt dan is Logistiek en Supply Chain het goede antwoord. Het internationale aspect komt veel terug in de logistieke wereld, dit motiveert om je netwerk op korte termijn uit te breiden. Je leert veel interessante mensen kennen uit verschillende discplines. Daarnaast kan er gezegd worden dat België de logistieke draaischijf in Europa is en zijn er dus tal van mogelijkheden.

 

11.    Aangezien u bij Decathlon werkt houdt u van sport neem ik aan, welke sporten zijn dat?

Op vlak van sport ben ik een allrounder. Het varieert van meerdere malen per week gaan joggen tot fitness en squashen. Momenteel focus ik me op het lopen aangezien ik me heb ingeschreven voor de dodentocht (100 km) in augustus.

12.   Heeft u buiten sport nog andere hobby’s?

 Afspreken met vrienden en reizen. 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV