21.08.2018

Rederijen moeten hun ‘netwerk’ optimaliseren

Rederijen moeten hun ‘netwerk’ optimaliseren

Al meer dan 10 jaar (sinds de crisis van 2008) hebben de rederijen hun hoofd niet uit het water kunnen halen. Hoewel de business winstgevend was voor de crisis, zijn de schulden sindsdien alleen maar toegenomen. Het recente failliet van Hanjin herinnert ons aan de onzekerheid van deze sector. Door de overcapaciteit (meer aanbod dan vraag / TEU) daalden de prijzen sinds de financiële crisis. Deze omzetdaling heeft rederijen belet om voordeel te halen uit de voordelen van investeringen in kostenreductie, namelijk: mega-schepen, allianties, delen van schepen, langzame streaming,…

De vergelijking is simpel. We moeten onze inspanningen verderzetten om de kosten te verlagen en tegelijkertijd de druk behouden om de vrachttarieven zo hoog mogelijk te houden. Allianties en schaalvoordelen bij acquisities zullen het ongetwijfeld mogelijk maken. De drie allianties vertegenwoordigen bijna 77% van de totale containercapaciteit. Deze allianties moeten sterk blijven en hun inspanningen verderzetten.

Maar zoals door analisten gezegd wordt: “te veel wil om de kosten te verlagen brengt het risico om de kwaliteit te verminderen door het gebrek aan innovatie, klantenservice, zichtbaarheid,… wat naast de klantentevredenheid kan leiden tot nog hogere kosten dan die worden bespaard door het ‘herstellen’ van de fouten.”

 

Bron: Supply247

Recentste nieuws

14.06

Deelnemers TL Hub Business Game by Kuehne+Nagel zijn gekend

Komend academiejaar vindt de vijfde editie van de TL Hub Business Game plaats. Dit jaar wordt de TL Hub Business Game, een wedstrijd gericht op studenten (bachelor en master) die zich specialiseren in logistiek, transport of supply chain, ondersteund door Kuehne+Nagel.

Lees meer

11.06

Skechers EDC, Spadel, Fockedey en Sud-Fresh ontvangen een Lean & Green Star

Tijdens het event Best of Wallonia en de Algemene Vergadering van Logistics in Wallonia hebben vier Waalse bedrijven hun Lean & Green Star ontvangen. Deze prijs erkent hun inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Lees meer

04.06

Totaal succes voor de eerste Job Day

De eerste editie van het event Best of Wallonia eindigde gisteravond met een grote glimlach. Die van de winnaars van de Gazellen Transport & Logistics Wallonië, maar ook die van de twee organisatoren.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV