21.08.2018

Rederijen moeten hun ‘netwerk’ optimaliseren

Rederijen moeten hun ‘netwerk’ optimaliseren

Al meer dan 10 jaar (sinds de crisis van 2008) hebben de rederijen hun hoofd niet uit het water kunnen halen. Hoewel de business winstgevend was voor de crisis, zijn de schulden sindsdien alleen maar toegenomen. Het recente failliet van Hanjin herinnert ons aan de onzekerheid van deze sector. Door de overcapaciteit (meer aanbod dan vraag / TEU) daalden de prijzen sinds de financiële crisis. Deze omzetdaling heeft rederijen belet om voordeel te halen uit de voordelen van investeringen in kostenreductie, namelijk: mega-schepen, allianties, delen van schepen, langzame streaming,…

De vergelijking is simpel. We moeten onze inspanningen verderzetten om de kosten te verlagen en tegelijkertijd de druk behouden om de vrachttarieven zo hoog mogelijk te houden. Allianties en schaalvoordelen bij acquisities zullen het ongetwijfeld mogelijk maken. De drie allianties vertegenwoordigen bijna 77% van de totale containercapaciteit. Deze allianties moeten sterk blijven en hun inspanningen verderzetten.

Maar zoals door analisten gezegd wordt: “te veel wil om de kosten te verlagen brengt het risico om de kwaliteit te verminderen door het gebrek aan innovatie, klantenservice, zichtbaarheid,… wat naast de klantentevredenheid kan leiden tot nog hogere kosten dan die worden bespaard door het ‘herstellen’ van de fouten.”

 

Bron: Supply247

Recentste nieuws

19.08

Caterpillar zoekt werknemers – en werkneemsters!

Het is binnenkort 100 jaar geleden dat Caterpillar Inc, opgericht in 1925, zijn rupsen op onze straten en onze bouwwerven losliet. Vandaag houden meer dan 10.800 ingenieurs en 360 PhD’s zich, waar nodig, bezig met het herstellen of het bouwen van de wereld. Een cijfer dat vandaag echter onvoldoende is.

Lees meer

12.08

Colruyt Group pleit voor hernieuwbare energie

In een tijd waar de opwerking van de aarde onze samenleving bedreigt, worden grote projecten opgezet om de toekomst van de toekomstige generaties te waarborgen. Ook Colruyt Group wenst hier een stem in te zijn met het accent op hernieuwbare energiebronnen.

Lees meer

05.08

T&L 2019: een nieuwe hall én een 100% Transport & Logistieke Job Day

Het salon Transport & Logistics 2019 dat door Easyfairs wordt georganiseerd, zal als eerste van de vergrote Antwerp Expo kunnen gebruikmaken. Er wordt immers een nieuwe hall bijgebouwd.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV