09 May 2017

TL Hub gaat de Atlantische Oceaan oversteken

TL Hub gaat de Atlantische Oceaan oversteken

TL Hub heeft besloten om de boot Extasea te sponsoren. Deze gaat in oktober voor de MiniTransit de Atlantische Oceaan oversteken. Deze wedstrijd op een boot van 6m50 staat bekend om zijn moeilijkheid en wordt om de 2 jaar gehouden sinds 40 jaar. Met bekende deelnemers zoals Michel Desjoyeaux of Ellen MacArthur, is de MiniTransat letterlijk de voorbereiding van vele grote offshore races, zoals la Route du Rhum.

Schipper Martin Callebaut, geboren in 1979 te Gent, is een zeilliefhebber van jongs af aan. Hij zal de enige Belgische schipper zijn die in eenzaamheid onze kleuren zal verdedigen op de MiniTransat 2017.

Waarom investeert TL Hub, dat gespecialiseerd is in de publicatie van logistieke en transport jobs, in dit project?

  • Ten eerste zijn veel klanten van TL Hub actief in de maritieme sector ( forwarding, rederijen, Haven van Antwerpen, enz ...). We zijn van mening dat het oversteken van de oceaan per zeilboot geassocieerd kan worden met de internationale handel (containers, rederijen, expediteurs, enz ...)
  • Ten tweede is de oversteek van de Atlantische Oceaan een grote uitdaging. Voorbereidingen, zichzelf overtreffen, stress management, ... Dit zijn waarden die vaak gezocht worden bij kandidaten door de recruiters die advertenties plaatsen op onze websites.
  • Tot slot houden wij bij TL Hub en Work in logistics van sport en de zee 

Martin Callebaut heeft al vele voorbereidende regatta’s gedaan voor de Mini Transat 2017. U kunt al zijn verhalen terugvinden op zijn blog Extasea. Momenteel is deze blog enkel nog in het Frans te lezen aangezien de race in Frankrijk is. Deze zal binnekort in het Nederlands te lezen zijn.

Wat is de MiniTransat? 

  • 20 dagen alleen op zee, de Atlantische Oceaan oversteken in een boot van 6,2m.
  • Maximale slaapperiodes van 20 minuten.
  • Een schip zonder communicatiemiddel buiten VHF (geen GSM, geen GPS, enz ...)
  • Geen ruimte voor een bed, een douche of keuken in deze mini-klasse boot ... (op de harde manier, slapen op de zeilen, opgewarmde gerechten op een gasvuur, er wordt een emmer gebruikt als WC)
  • Een tweejarige training
  • Op z’n eentje worstelen tegen de woeste oceaan... 

In de komende weken kan u een interview verwachten van Martin Callebaut. We zullen natuurlijk de voorbereidingen volgen van Martin en het verloop van de race via onze nieuwspagina van TL Hub.

Met de wind in de zeilen, Extasea!

 

TL Hub: uw web-partner voor publicaties van jobs in transport, logistiek en supply chain (medewerkers en managers)

Work in Logistics: uw web-partner voor publicaties van jobs voor logistieke werkkracht (chauffeurs, magazijniers, orderpickers, ...)

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV