18.12.2017

(Video) Ontdek de eerste 100% geautomatiseerde haven te Qingdao in China

(Video) Ontdek de eerste 100% geautomatiseerde haven te Qingdao in China

De haven van Qingdao heeft recent zijn 100% geautomatiseerde haven ingehuldigd. De kranen kunnen meer dan 30 containers per uur behandelen waardoor om de 2 minuten een container geladen/gelost wordt. We begrijpen de economische bruikbaarheid van dergelijke projecten, maar de vraag is hoeveel logistieke jobs hierdoor kunnen verdwijnen. Zoals u in de video kunt zien zijn er geen kraanmachinisten, noch chauffeurs op de grond. Alle havenbehandelingen zijn dus geautomatiseerd.

 

Recentste nieuws

11.12

Howest wint de TL Hub Business Game 2018

De Brugse school Howest won vorige week de vierde editie van de TL Hub Business Game bij Gefco. De vijf laatstejaarsstudenten overtuigden de jury met hun oplossing om de doeltreffendheid van het crossdockcenter van Gefco in Eigenbrakel te verhogen.

Lees meer

29.11

Chauffeurstekort nijpender dan ooit

De Truck & Business-barometer, op basis van een jaarlijkse rondvraag bij de Belgische transporteurs, vertoont een eerder bemoedigend resultaat: de tevredenheidsgraad staat op een recordhoogte sinds 2007 en de transportvolumes zitten in stijgende lijn. De Belgische vervoerders maken zich evenwel meer en meer zorgen over het tekort aan chauffeurs.

Lees meer

21.11

Transporeon-enquête: transporteurs optimistisch voor de toekomst

Uit een rondvraag die Transporeon bij ruim 1000 Europese wegtransporteurs heeft uitgevoerd, blijkt dat die de toekomst optimistisch tegemoetzien. Dit geldt met name over de positieve impact die de digitalisering op hun activiteiten zou moeten hebben.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV