27 March 2015

Amazon krijgt toestemming om tests met drones uit te voeren in VS

Amazon krijgt toestemming om tests met drones uit te voeren in VS

Het is dan toch zover. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben groen licht gegeven aan Amazon om testen uit te voeren met drones. Het zou de bedoeling zijn om in de toekomst pakjes te kunnen leveren met de drones als de testen goed verlopen.

De online winkel Amazon gaf al aan het einde van 2013 te kennen geïnteresseerd te zijn in de levering van pakjes door middel van drones. In 2014 dienden ze officieel een verzoek in en nu heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, FAA hen een proeflicentie gegeven. Dat betekent dat Amazon kan starten met onderzoek in de VS.

Voorwaarden

Al hangen er ook bepaalde voorwaarden aan vast. De drones mogen enkel overdag vliegen op maximaal 112 meter hoogte. Ook moeten ze in het gezichtsveld van de piloot blijven en Amazon moet de FAA maandelijks updaten over de duur van de testen en het aantal vluchten. Ook elk geval van diefstal of onregelmatigheid moet gemeld worden.

CNN

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit begint langzaam in te zien dat ze niet meer om de drones heen kan. Zo keurden ze onlangs ook nog een gelijkaardige licentie goed voor CNN. Het mediabedrijf wil de drones inzetten om de actualiteit te brengen en voert daarvoor nu ook testen uit.

De bedrijven actief in de sector van transport, logistiek en supply chain hebben meer en meer behoefte aan IT. Het beheer van informatie, stromen en voorraden vereisen voortdurende ontwikkeling en ondersteuning. De klanten van TL Hub zijn regelmatig op zoek naar ontwikkelaars of ERP specialisten voor hun IT toepassingen en hun WMS optimalisatie.

Op zoek naar een job die je uitdaging kan bieden ook op technologisch gebied? Klik hier en vind al onze vacatures in de IT en logistieke sector

Meer informatie over het artikel

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV