02 February 2015

De virtuele wereld: Windows maakt zich op voor de verhoogde werkelijkheid met een ongelooflijke holografische bril.

De virtuele wereld: Windows maakt zich op voor de verhoogde werkelijkheid met een ongelooflijke holografische bril.

Op haar laatste persconferentie presenteerde Microsoft haar nieuwste versie Windows 10. Maar de echte verrassing was zeker de voorstelling van de eerste holografische bril, die direcht inhoud kan weergeven in het gezichtsveld van de gebruiker voor een rechtstreekse interactie.

Deze helm, genaamd de HoloLens, bestaande uit een processor, een krachtige grafische kaar en een aangepaste versie van Windows hoeft niet aangesloten te worden op een computer of een smartphone.

Dankzij bewegingssensoren en transparante high definition lenzen, kan de gebruiker 3D-beelden bekijken in zijn omgeving. De virtuele objecten kunnen gemanipuleerd worden, interactie maken met de gebruiker en uit alle hoeken bekeken worden.

De nieuwe realiteit

In deze videopresentatie toont Microsoft het potentieel van de holografische bril. Gaande van een ontwerper die zijn plannen rechtstreeks op de motor test, tot de papa die een raket ontwerpt voor zijn zoon, brengt de HoloLens een echte revolutie met zich mee in de wereld van een verhoogde realiteit.

Ze bieden niet enkel een grote stap voorwaarts in de 3D-visualisatie, maar vooral een constante verbondenheid met de wereld en anderen.

Deze bril zal zeer nuttig zijn voor de professionele wereld, maar zal ook zeker de aandacht van vele particulieren trekken. Waaronder gamers die meer en meer op zoek zijn naar echte gewaarwordingen die leiden tot een totale onderdompeling.

En voor de transportwereld ?

Dergelijke technologische vooruitgangen zullen niet alleen voordelen opleveren in de transport, logistiek en supply chain sector.

Veel efficiënter dan de Google Glass, kan de HoloLens zorgen voor veiliger vervoer, betere prestaties binnen de logistiek en het voorraadbeheer, en een continue verbetering van de supply chain.

Werknemers worden onmiddellijk verbonden met anderen, met de voorraad en met hun f te leggen traject. Een besparing van tijd en onverhoopte energie maken betere communicatie binnen het bedrijf mogelijk.

Een technologie die alle andere overtreft? Door het hergroeperen van meerdere functies kan de HoloLens alle constructies in uitvoering verdringen of verbeteren. Een echte technologische revolutie die bijna op hetzelfde moment verkocht zal worden als Windows 10, hoewel er over de prijs nog niet gecommuniceerd werd.

Op zoek naar een job in trasport, logistiek en supply chain? Klik hier en vindt de job van je dromen.

Op zoek naar de geschikte kandidaat? Raadpleeg hier onze werkgeverspagina of contacteer ons. Wij helpen u meer zichtbaarheid te geven aan uw vacature.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV