18 May 2015

Gewichtspoorten op Waalse snelwegen, raken we altijd dezelfde spijker ?

Gewichtspoorten op Waalse snelwegen, raken we altijd dezelfde spijker ?

Aan het einde van de maand mei, zullen vijf gewichtspoorten voor vrachtwagens geïmplementeerd worden.

Elke vrachtwagen die onder een poort passeert zal volledig gecontroleerd worden. Zijn gewicht, grootte en snelheid zal doorgegeven worden aan een webserver. In het geval van een overtreding zal de politie snel een proces verbaal kunnen opmaken.

Een investering van 4 miljoen euro zal nodig zijn om onze wegen nog veiliger te maken. Want een overbeladen vrachtwagen die de normen overschrijdt kan gevaarlijk zijn en de wegen schaden.

De transportsector is reeds zeer gecontroleerd, en het klopt dat overbeladen vrachwagens snel identificeerbaar moeten zijn. Dit is dus goed nieuws voor de sector.

Maar met de volgende inwerkingtreding van de kilometerheffing moet men opletten om niet steeds dezelfde spijker te raken. Deze laatste twee bepalingen moeten (hopelijk) anderen vervangen om de Belgische transport- en logistieke bedrijven niet te overbelasten en de concurrerende landen te bevorderen.

Ben je geboeid door de sector Transport? Op zoek naar een nieuwe uitdaging ? Bekijk al onze vacatures als dispatchers hier.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV