29 December 2014

Google Glass het gedroomde hulpmiddel voor transport, logistiek en Supply Chain kent het verwachte succes nog niet

Google Glass het gedroomde hulpmiddel voor transport, logistiek en Supply Chain kent het verwachte succes nog niet

De voordelen van Google Glass of geconnecteerde brillen zijn nochtans duidelijk. Doordat men via de bril rechtstreeks informatie ziet, kan men veel beroepen handsfree maken. In de logistieke sector, bijvoorbeeld, helpen deze brillen de heftrucks bij het laden van goederen en begeleiden ze hen in soms enorme magazijnen. De voorbereiders van bestellingen, zouden ook een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen. Andere voorbeelden zijn technici die met de bril installaties kunnen herstellen door dankzij de informatie die wordt weergegeven of vervoerders die toegang hebben tot de reisroute zonder hun GPS te raadplegen.

In Frankrijk hebben verschillende bedrijven de geconnecteerde brillen reeds gestest of een demonstratie gekregen. De belangstelling van de klant is nog niet erg sterk en de technieken zijn nog te beperkt. Bovendien is de levensduur van de batterij onvoldoende, het scherm te klein voor het oog en de ergonomie is nog niet erg sterk.

Maar het is vooral de prijs die nog te hoog is: 1.500 dollar, (10 x meer dan een gewone smartphone) Dat maakt dat bedrijven nog niet klaar zijn om te investeren in deze technologie.

9 tot 16 ontwerpers zijn onlangs gestopt met de ontwikkeling van hun geconnecteerde brillenproject

De activiteitsverantwoordelijke bij Google verzekert wel de ontwikkeling van een nieuwe generatie geconnecteerde brillen voor midden 2015 waarmee beetje bij beetje de geconstateerde tekortkomingen verbeterd zullen worden.

U wilt uw talenten in logistiek ontwikkelen bij een van onze 60 partnerbedrijven.

Surf naar www.tl-hub.be en vind de baan die het best bij u past.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV