10 November 2014

Jost Group investeert in Natural Gas Trucks

Jost Group investeert in Natural Gas Trucks

Jost Group heeft als doelstelling het bereiken van 200 tractoren op natuurlijk gas tegen het einde van 2015. De groep voert testen uit om te bepalen welk gas ze zullen kiezen: vloeibaar gas (LNG) of gecomprimeerd aardgas (CNG) die elk hun voor- en nadelen hebben. Daarnaast wordt er ook met andere factoren rekening gehouden, zoals kosten en belastingen in het buitenland.
Het voordeel is tweeledig: aan de ene kant wil de groep haar CO2-uitstoot doen dalen maar ook het lawaai van de vrachtwagens verminderen.
Oorspronkelijk wou Jost Group  zich vooral richten tot het Lean & Green programma (het verminderen van de CO2-uitstoot in de transport en logistiek activiteiten met ten minste 20% binnen de 5 jaar).
De daling van het motorgeluid is een aanzienlijk voordeel. De vraag komt van Carrefour, een van de grootste klanten van Jost Group, omdat sommige woonwijken rondom de supermarkten vaak over het geluid klagen. Carrefour vertegenwoordigt 400 tot 600 transporten per dag. Omwille van de geluidsdaling zouden de vrachtwagens meer gedurende de nacht kunnen rijden.

Meer over dit artikel
Jost Group is partner van TL Hub; bekijk al hun vacatures, klik dan hier

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV