07 July 2015

Portret van Tony François - Plant Manager bij H.Essers

Portret van Tony François - Plant Manager bij H.Essers

Kunt u beschrijving van uw carrière geven, u werd u Plant Manager bij H.Essers?

Ik ben mijn carrière gestart bij Bayer Diagnostics op de afdeling verkoop/bevoorrading (8 jaar). Vervolgens heb ik mijn carrière verdergezet bij het distributiecentrum van een Amerikaanse multinational (Thomas & Betss) als Operations Manager (4 jaar). De hierop volgende acht jaar was ik Supply Chain & IT Director bij Cosucra Group Warcoing, een producent van gezonde en innovatieve voedingsingrediënten. Sinds 2008 oefen ik de job van Plant Manager bij H.Essers uit op de site van Courcelles in Henegauwen.

Wat is uw functie?

Ik ben directeur van de site. In deze functie beheer ik de P&L, pas ik het groepsbeleid op lokaal niveau toe, onderhoud ik de klantenrelaties en de relaties met de sociale partners

Wat zijn de kwalificaties die nodig zijn om een goede Plant Manager te worden?

Dit is een moeilijke vraag om zelf op te antwoorden... Naast de bedrijfsvaardigheden, veronderstel ik dat het belangrijk is om over enkele basiskwaliteiten te beschikken, zoals eerlijk zijn, respect en moed hebben.

U werkt in Courcelles, wat zijn de voordelen van deze locatie en voor welke soorten producten organiseert u de distributie?

Vanuit een logistiek oogpunt is de locatie ideaal (snelwegen, doorvoer tussen buurlanden). Toen we ons daar hebben gevestigd, waren de beschikbaarheid en de prijs van het land, in vergelijking met de naburige regio’s en ook de mogelijkheden om investeringssteun te krijgen zeer belangrijk. Vanuit HR oogpunt, vinden we in de omgeving van Charleroi veel werkwillige werknemers.

Wij werken voor lokale fabrikanten, zoals Alstom en Caterpillar. Ook de Proximus-groep heeft ons zijn logistieke afdeling ook toevertrouwd.

Wat zou u tegen de jongeren zeggen om hen aan te moedigen in de logistiek te gaan werken?

Logistiek betekent werkgelegenheid. De logistieke sector is een groeiende sector die zeer snel vanuit een oogpunt van diensten en technologieën evolueert. Het is een rijke sector die een palet van verschillende beroepen aanbiedt. Het is ook een sector waarin het mogelijk is om door te groeien in je carrière, uiteraard afhankelijk van je persoonlijke ambitie en ervaring. Maar ook de opleidingen worden steeds belangrijker. Opleidingen op maat van de logistieke sector worden meer en meer ontwikkeld.

Wat zijn uw vooruitzichten voor aanwerving?

Met 4.181 werknemers is H.Essers de grootste werkgever van Limburg. In de volgende jaren zal H.Essers zich blijven ontwikkelen, o.a. op internationaal vlak. Dit zal nieuwe carrièremogelijkheden aanbieden. H.Essers zoekt voortdurend naar nieuwe chauffeurs, magazijniers en ook werknemers, vaak op het IT-gebied (wij ontwikkelen immers zelf onze systemen). In een constant veranderende omgeving en met duurzame groei hebben de nieuwe gerekruteerden echte kansen voor ontwikkeling.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV