10 June 2015

TL Hub lanceert de eerste Logistieke en Supply Chain “ Business Game” in samenwerking met Coca-Cola Enterprises, een Universiteit en negen Hogescholen verspreid over heel België

TL Hub lanceert de eerste Logistieke en Supply Chain “ Business Game”  in samenwerking met Coca-Cola Enterprises, een Universiteit en negen Hogescholen verspreid over heel België

Het Belgische jobboard, gespecialiseerd in de verspreiding van vacatures (bedienden) in de sector Transport, Logistiek en Supply Chain heeft de voornaamste Belgische Hogescholen, waar een transport of logistieke opleiding gegeven word, samengebracht om deel te nemen aan zijn “Business Game”.

De case studie, opgesteld door Coca-Cola Enterprises, zal hoogstwaarschijnlijk over een warehousegericht of distributieprobleem gaan.

In oktober 2015 zal deze case verdeeld worden onder de docenten. Het zal een case zijn waarbij de studenten genoeg vrijheid krijgen om deze met een maximale verbeelding en interpretatie op te lossen.

De beste case zal door TL Hub, in samenspraak met Coca-Cola Enterprises, gekozen worden. Hierna zal de beste case gepubliceerd worden via gespecialiseerde kanalen.

Frederic DE COOMAN, oprichter van TL Hub en initiatiefnemer van het project, wenst zichtbaarheid te geven aan de opleidingen die leiden tot een carrière in de transport, logistieke en supply chain sector.

Een sector verspreid over het hele land, de vraag naar de sector is immers sterk in zowel Vlaanderen als Wallonië.

De sector lijdt aan een tekort van goede kandidaten, terwijl deze sector toch zeer verrijkende carrières aanbiedt. In verhouding tot de vraag van bedrijven zijn er te weinig jonge gediplomeerden.

Er zijn ook te weinig universitaire opleidingen, onderstreept Frederic DE COOMAN, terwijl de sector nochtans regelmatig op zoek is naar ingenieurs (Supply Chain) en gediplomeerden in handelswetenschappen.

Wij zijn trouwens ook vragende partij naar extra universiteiten die graag zouden willen deelnemen aan het project...

De Hogescholen die zullen deelnemen zijn: Karel de Grote-Hogeschool (Antwerpen), UCLL (Diepenbeek), Howest (Brugge), HoGent (Gent), Thomas More (Geel en Mechelen), CVO HIKempen, Ephec (Brussel), Francisco Ferrer (Brussel), Haute Ecole de la Provaince de Liège (Luik) en HELHA (La Louvière). De deelnemende Universiteit is de Vrije Universiteit Brussel.

Raadpleeg al onze jobs voor starters (0-2 jaar ervaring) - hier

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV