22 January 2018

Brucargo: Slot Booking App, de applicatie die expediteurs tijd doet besparen

Brucargo: Slot Booking App, de applicatie die expediteurs tijd doet besparen

Vorig jaar in mei kondigde BRU reeds de geleidelijke lancering aan van een app die de wachttijden van de expediteurs op Brussels airport (Brucargo) moest minimaliseren. Sinds 15 januari is deze app ook werkelijk beschikbaar. Dankzij de app kunnen expediteurs via een tijdsvenster de beschikbare tijden reserveren om goederen op te halen en af te leveren bij twee magazijnen voor goederenbehandeling, namelijk bij Aviapartner en WFS. De expediteurs kunnen zich dan, na goedkeuring van de servicedesk van Ground Handlers, op het afgesproken uur voor de gereserveerde deur plaatsen. Aangezien er dan niemand meer in de wachtrij moet aanschuiven, worden de wachttijden verkort. Vroeger gebeurde alles manueel via e-mail of via telefoon, maar dat leidde volgens BRUCargo tot piekperiodes en rusttijden voor de magazijnbediendes, vertragingen voor de expediteurs, gebrek aan transparantie en inefficiënte personeelsplanning.

DHL Global Forwarding was het eerste bedrijf dat gebruikmaakte van de app. Al snel gebruikten ook bedrijven als Kuehne + Nagel, Panalpina, Nippon Express en Skyfast de app en meer dan 300 beschikbare momenten werden de daaropvolgende weken gereserveerd.

“De eerste beoordelingen waren zeer positief en er is geen enkel belangrijk probleem te melden.” zegt Sara Van Gelder, Cargo Development Manager bij Brussels Airport Company.

De app ontwikkelt zich in drie fases en de eerste fase is van toepassing op lokale leveringen van expediteurs die zich bij BRU bevinden. De plaatsingen die via de app gereserveerd kunnen worden, worden gemarkeerd met het logo van de app.

“Wij willen de reikwijdte van de app uitbreiden door ook leveringen van buiten BRUcargo toe te voegen.” zegt Sara Van Gelder.

De verwachte voordelen voor de luchthavengemeenschap die de app met zich meebrengt, zijn onder andere verkorte wachttijden bij ground handlers, de optimalisering van de werklast, de efficiëntere planning van het personeel en de verhoogde optimalisering die over het algemeen toegestaan wordt door het delen van gegevens.

De app is een eerste stap naar de digitalisering van de ground handling op de luchthaven. Het bedrijf heeft reeds andere plannen in gedachten zoals de staat waarin de vrachtwagens verkeren, de verkeersrichting, het vrachtbeheer en de chauffeursdatabase. BRU en ontwikkelaar Nallian verwachten dat de applicatie wordt ingezet voor alle expediteurs, ground handlers en transportbedrijven die actief zijn op Brussels Airport en andere vrachtgemeenschappen over de hele wereld.

 

Bronnen: Air Cargo World, Air Cargo News, The Load Star.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV