24 February 2022

Een nieuwe job als 50-plusser: het verhaal van Leon

In oktober 2021 verloor Leon Eerlings zijn job. Maar op 58-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging in de wacht slepen, is jammer genoeg geen evidentie. Gelukkig kon hij rekenen op Unique! Tijdens een boeiende babbel blikken we terug op zijn zoektocht en zoomen we in op zijn kersverse job.

Een nieuwe job als 50-plusser: het verhaal van Leon

Dag Leon! Het vinden van een nieuwe job verliep voor jou niet over rozen, toch?

“Dat klopt. Vroeger was ik continu op de baan, maar na een faillissement kwam ik in oktober 2021 zonder werk te zitten. Men raadde mij aan te wachten op mijn C4, voordat ik op zoek zou gaan naar een andere job. Maar dat liet twee maanden op zich wachten … Toen ik uiteindelijk begon rond te kijken, bleken er geen vacatures te zijn in mijn vertrouwde branche.”

Wat was voor jou het kantelpunt?

“Ik zocht via het internet naar een vaste job in mijn buurt, liefst met nachtshiften. Zo viel mijn oog toevallig op een vacature bij Unique. De naam deed meteen een belletje rinkelen: mijn zoon is namelijk ook via Unique aan de slag. Via het rekruteringskantoor kwam ik terecht bij Frigologix, waar ik sinds 6 december werkzaam ben. Het bedrijf verzorgt de opslag, distributie en value added logistics van diepvriesproducten. Hierbij gaat het voornamelijk om ingevroren frieten.”

Wat houdt jouw job precies in?

“Frigologix werkt nauw samen met Farmfrits en hun fabrieken zijn met elkaar verbonden. Alle producten die men daar produceert, moeten getransporteerd worden naar de diepvriesopslag van Frigologix. Mijn collega’s en ik nemen de voedingsmiddelen van de band met een reachtruck en vervoeren ze vervolgens naar de vriescellen. Maar evengoed zetten we ladingen klaar voor levering. Er is dus voldoende afwisseling, zodat elke dag - of nacht in mijn geval - er niet exact hetzelfde uitziet.”

En Unique houdt vinger aan de pols?

“Dat klopt. Tot op vandaag heb ik nog geen rechtstreeks contact gehad met de bazen van Frigologix, enkel met Unique en dat loopt heel vlot.”

Super, Leon! Waarom doe je deze job zo graag?

“Tijdens het solliciteren keek ik naar het vacatureaanbod, in combinatie met de taken die ik graag doe. Om eerlijk te zijn, vreesde ik wat voor mijn vrijheid toen ik de job bij Frigologix aannam. De afgelopen tien jaar werkte ik altijd alleen en was ik continu op de baan. Dit mis ik nog een beetje, maar de nieuwe functie valt veel beter mee dan verwacht. Ik maak nu deel uit van een team met vijf collega’s, kom heel goed met hen overeen en voel mij gewaardeerd. Dat stimuleert me om elke dag het beste van mezelf te geven. Bovendien is het ook fijn om opnieuw wat meer onder de mensen te zijn.”

Dat doet ons plezier om te horen. Als afsluiter: wat doe je zoal buiten de werkuren?

“Ik heb weinig tijd voor hobby’s, aangezien ik ’s nachts werk. Maar ik kan wel enorm genieten van een wandeling en luister graag naar uiteenlopende muziekgenres, afhankelijk van mijn stemming.”

Bedankt voor dit interview, Leon. Wij wensen je nog veel werkplezier in je nieuwe job!

Bent u ook op zoek naar een nieuwe baan en heeft u hulp nodig bij uw zoektocht? Zoek het dichtstbijzijnde Unique kantoor.

U kunt hier ook alle vacatures van Unique vinden.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV