07 March 2023

Klaar voor een carrièreswitch? Unique organiseert een gratis opleiding ‘Transport & logistiek’

Altijd al geboeid geweest door het reilen en zeilen in de haven? Het is een wereld als geen ander die vraagt om een specifieke kennis. Daarom dompelt Unique je vijf weken lang onder in de maritieme sector tijdens de opleiding ‘Transport & logistiek’. We gidsen je vlot door deze internationale branche en dat helemaal… GRATIS! En daar stopt het niet. Terwijl je de opleiding volgt, zet Unique rechtstreeks koers in de zoektocht naar je nieuwe, maritieme job.

Klaar voor een carrièreswitch? Unique organiseert een gratis opleiding ‘Transport & logistiek’

Alles begint bij maritieme kennis

Het internationaal transport draait als nooit tevoren. Douanedeclaranten, loketbedienden, expediteurs, dispatchers, planners,…: het is een lange lijst aan werkkrachten die dagelijks het beste van zichzelf geven om alles vlekkeloos te laten verlopen. Hoe ze dat voor mekaar krijgen? Door hun brede kennis op hun werk om te zetten in de praktijk! Onze opleiding stoomt je helemaal klaar: van praktische oefeningen, over veelvoorkomende berekeningen, tot het invullen van transportdocumenten... Alles komt aan bod!

Alle opleidingsinfo op een rijtje

Op slechts vijf weken tijd leer jij de kneepjes van het maritieme vak. Unique zorgt ervoor dat je de theorie tijdens de opleiding ook meteen in de praktijk kan omzetten. We gaan dieper in op onder andere volgende thema’s:

International Commercial Terms (Incoterms): we introduceren je in de internationale commerciële voorwaarden bij internationaal transport.

Engels vakjargon: een mondje Engels spreken in de haven is een must, we boosten je woordenschat met de juiste vaktermen.

Bespreking documenten: een import-/exportdossier lezen en interpreteren is een niet te onderschatte vaardigheid binnen transport.

Invulling documenten: we leren je werken met B/L en CMR, zodat je feilloos de documenten volgens laadvermogen invult.

Allerhande transportberekeningen: oefening baart kunst, daarom is onze opleiding voorzien van een stevig praktisch luik met onder andere laadvloerberekeningen en vrachtcalculaties.

Havenbezoek: geen opleiding Transport & logistiek zonder een fascinerend plaatsbezoek. We nemen je mee op rondleiding doorheen de haven, where the magic happens!

De eerste stap in jouw carrièreswitch start in april!

Onze eerstvolgende opleidingen starten in april. Schrijf je nu in voor de GRATIS opleiding in jouw regio:

  • Antwerpen: start opleiding 18 april
  • Sint-Niklaas: start opleiding 24 april

Onze opleiding, jouw opstap naar je maritieme job

Transport en logistiek staan geen seconde stil en daarom zijn alle extra werkkrachten van onschatbare waarde. Met de juiste kennis onder de knie ben je een felbegeerde kandidaat voor werkgevers. Hoe maak je een keuze uit het jobaanbod? Met welk bedrijf vorm jij de perfecte match? Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, helpt Unique je bij het scoren van jouw droomjob in de maritieme sector!

Meteen aan de slag in de maritieme sector? >> Duik in onze vacatures

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV