13 October 2021

Nieuw Unique Maritiem-kantoor: de opportuniteiten volgens An Aelbrecht

An Aelbrecht groeide op in een familie van bloemenkwekers, waar passie en ondernemerschap centraal stonden. Met een diploma arbeidspsychologie op zak, ging ze aan de slag als consultant bij Unique in Vilvoorde. Ondertussen staat ze bijna vier jaar aan het roer van onze organisatie. Als algemeen directeur is An volledig doordrongen van de Unique-cultuur en gelooft ze sterk in het belang van persoonlijke ontwikkeling. Vandaag geeft ze een woordje uitleg over de nieuwe Unique Maritiem-vestiging in Antwerpen.

Nieuw Unique Maritiem-kantoor: de opportuniteiten volgens An Aelbrecht

Dag An! Unique Maritiem opent binnenkort een nieuw kantoor in Antwerpen. Kan je ons wat meer vertellen over het doelpubliek?

“Enerzijds richten we ons op bedrijven in de Antwerpse haven, die actief zijn in de maritieme en logistieke sector. Anderzijds spreken we profielen aan die werkzaam zijn in deze branche: douanedeclaranten, expediteurs, planners, dispatchers, customer service medewerkers, manifest- en logistiekbedienden … Diploma’s of ervaring vormen daarbij geen must. Ook kandidaten die hun eerste stappen zetten in de maritieme sector, zijn meer dan welkom. Dankzij onze gratis maritieme opleiding kunnen zij zich in sneltempo omscholen.”

Een duidelijke focus! Was dit een bewuste keuze?

“Absoluut! Unique specialiseert zich al vijf jaar lang in maritieme profielen. De Antwerpse haven is booming business en de werkgelegenheid gaat er jaarlijks met sprongen vooruit. De laatste tijd kregen we steeds meer aanvragen vanuit de maritieme sector om samen te werken. Daarom stampten we een nieuw kantoor uit de grond, dat zich exclusief toelegt op die maritieme en logistieke vacatures en bedienden.”

Is het moeilijk om de juiste profielen te vinden?

“Het is zeker en vast een uitdaging, want we zien een sterk tekort aan ervaren professionals in de maritieme sector. Met onze gratis opleiding spelen we hier proactief op in. Zo stomen we gemotiveerde sollicitanten klaar voor een job in deze branche. De eerstvolgende training loopt van 15 november 2021 tot en met 17 december 2021.”

Wat zijn de voordelen van werken in de logistieke sector voor jongeren?

“Het is een boeiende én bloeiende sector. De haven van Antwerpen behoort tot de wereldtop: je werkt in een internationale omgeving met een no-nonsense mentaliteit, die tegelijk zijn lokale karakter behoudt. Daarnaast geniet je als werknemer van talrijke voordelen. Jobzekerheid, toekomstperspectief, doorgroeimogelijkheden, een aantrekkelijk loonpakket … Zelfs tijdens de coronacrisis, zonder twijfel de moeilijkste periode van de afgelopen jaren, bleef de sector groeien. Je maakt dus deel uit van één van de belangrijkste economische draaischijven van ons land.”

Als afsluiter: waarom moeten kandidaten zich inschrijven bij Unique Maritiem?

“Unique Maritiem combineert een groot lokaal netwerk met uitgebreide expertise. We begeleiden onze kandidaten naar uiteenlopende functies en verschillende soorten bedrijven in de sector. Daar bovenop trakteren we op interessante opleidingsmogelijkheden en een hyperpersoonlijke aanpak.”

Droom je van een nieuwe professionele uitdaging? Zin om aan de slag te gaan in de maritieme of logistieke sector? Spreek je vlot Nederlands en Engels? Meld je nu aan bij Unique Maritiem. Solliciteer online voor een job binnen de opleiding ‘Transport en logistiek’ of mail je cv naar antwerpen-maritiem@unique.be. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Alle vacatures bij Unique

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV