15.07.2019

Swissport investeert 11 miljoen in nieuw farmacentrum op Brussels Airport

Swissport heeft met Brussels Airport Company (BAC) een lange termijn leaseovereenkomst ondertekend voor een nieuw gebouw aan de cargozijde van Brussels Airport. Het gaat er een luchtvrachtfaciliteit voor farmaceutische producten onderbrengen. De geplande investering bedraagt ruim 11 miljoen euro.

Swissport investeert 11 miljoen in nieuw farmacentrum op Brussels Airport

Er komen een magazijn van 25.000 m², een materiaal afhandelingssysteem, 3.620 m² end-to-end faciliteiten en kantoren. Dankzij het Swissport Pharma Center zal de capaciteit voor het tijdelijk opslaan van farmaceutische producten flink toenemen. De ‘ambient’ farmaruimte (+15° tot +25° C) wordt van 800 m² tot 2.620 m² uitgebreid. Er komt ook een koelruimte van 1.000 m² (+2° tot +8° C).

Aan landzijde worden 50 laadkades voor vrachtwagens voorzien. Aan luchtzijde komen er ‘speed gates’ zodat de goederen zo snel mogelijk van het magazijn naar het vrachtruim van het vliegtuig kunnen gebracht worden.

De bouw van het Swissport Pharma Center ging al in januari van start en zal ongeveer twee jaar duren.

Recentste nieuws

19.08

Caterpillar zoekt werknemers – en werkneemsters!

Het is binnenkort 100 jaar geleden dat Caterpillar Inc, opgericht in 1925, zijn rupsen op onze straten en onze bouwwerven losliet. Vandaag houden meer dan 10.800 ingenieurs en 360 PhD’s zich, waar nodig, bezig met het herstellen of het bouwen van de wereld. Een cijfer dat vandaag echter onvoldoende is.

Lees meer

12.08

Colruyt Group pleit voor hernieuwbare energie

In een tijd waar de opwerking van de aarde onze samenleving bedreigt, worden grote projecten opgezet om de toekomst van de toekomstige generaties te waarborgen. Ook Colruyt Group wenst hier een stem in te zijn met het accent op hernieuwbare energiebronnen.

Lees meer

05.08

T&L 2019: een nieuwe hall én een 100% Transport & Logistieke Job Day

Het salon Transport & Logistics 2019 dat door Easyfairs wordt georganiseerd, zal als eerste van de vergrote Antwerp Expo kunnen gebruikmaken. Er wordt immers een nieuwe hall bijgebouwd.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV