15.07.2019

Swissport investeert 11 miljoen in nieuw farmacentrum op Brussels Airport

Swissport heeft met Brussels Airport Company (BAC) een lange termijn leaseovereenkomst ondertekend voor een nieuw gebouw aan de cargozijde van Brussels Airport. Het gaat er een luchtvrachtfaciliteit voor farmaceutische producten onderbrengen. De geplande investering bedraagt ruim 11 miljoen euro.

Swissport investeert 11 miljoen in nieuw farmacentrum op Brussels Airport

Er komen een magazijn van 25.000 m², een materiaal afhandelingssysteem, 3.620 m² end-to-end faciliteiten en kantoren. Dankzij het Swissport Pharma Center zal de capaciteit voor het tijdelijk opslaan van farmaceutische producten flink toenemen. De ‘ambient’ farmaruimte (+15° tot +25° C) wordt van 800 m² tot 2.620 m² uitgebreid. Er komt ook een koelruimte van 1.000 m² (+2° tot +8° C).

Aan landzijde worden 50 laadkades voor vrachtwagens voorzien. Aan luchtzijde komen er ‘speed gates’ zodat de goederen zo snel mogelijk van het magazijn naar het vrachtruim van het vliegtuig kunnen gebracht worden.

De bouw van het Swissport Pharma Center ging al in januari van start en zal ongeveer twee jaar duren.

Recentste nieuws

10.12

UCLL wint de TL Hub Business Game bij Kuehne + Nagel

Gisteren vond de finale van de TL Hub Business Game, opgesteld door Kuehne + Nagel, plaats. Het team van de UC Leuven Limburg ging met de eerste prijs naar huis.

Lees meer

02.12

Airbus gaat naar herbruikbare verpakkingen met Gefco

Sinds januari 2019 heeft Airbus GEFCO gekozen als logistieke partner om zijn wegwerpverpakkingen te vervangen door herbruikbare en opvouwbare verpakkingen. Een manier om milieuvriendelijker en tegelijkertijd efficiënter te zijn.

Lees meer

22.11

De 5 laureaten van de 5de editie van de TL Hub Business Game zijn bekend

De laatste fase van de 5de editie van de TL Hub Business Game, een wedstrijd voor Belgische studenten (bachelor en master) die een logistieke, transport en/of supply chain opleiding volgen, vindt weldra plaats. De eerste selectie uit de ingezonden projecten leverde 5 laureaten op.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV