27.02.2018

Top 10 maritieme expediteurs wereldwijd

Top 10 maritieme expediteurs wereldwijd

Hieronder kunt u het klassement vinden van de grootste maritieme expediteurs op globaal niveau. De rangschikking is gebaseerd op het containervolume (in TEU, twenty-foot equivalent unit) van 2016. Deze infografie werd gepubliceerd door Cutter Maritime.

  1. Kuehne + Nagel: dit bedrijf is uitgegroeid tot één van ‘s werelds toonaangevende logistieke dienstverleners. Vandaag beschikt de Kuehne + Nagel groep over meer dan 300 kantoren verspreid over 100 landen en meer dan 74.000 werknemers. Met een containervolume van meer dan 4 miljoen staat Kuehne + Nagel aan de top van het klassement. Het volume komt overeen met de capaciteit van de Haven van Felixstowe (Verenigd Koninkrijk).
  2. DHL: de groep DHL, gespecialiseerd in transport en logistiek, vinden we terug op de tweede plaats met een cargovolume dat de grens van 3 miljoen TEU overschrijdt, vergelijkbaar met de Haven van Nanjing in China.
  3. Sinotrans: de eerste Chinese transport- en logistieke groep bezet de laatste trede van het podium met een volume van 2.8 miljoen TEU, omgerekend de capaciteit van de Haven van Vancouver.
  4. DB Schenker: op de vierde plaats vinden we de bekende logistieke dienstverlener DB Schenker terug. Met een containervolume van net geen 2 miljoen TEU evenaren zij de capaciteit van de Haven van Osaka in Japan.
  5. Panalpina: dit Zwitsers logistiek en internationaal transportbedrijf bezet de middelste plaats van het klassement met een containervolume gelijk aan de capaciteit van de Haven van St. Petersburg, 1.46 miljoen TEU.
  6. DSV: het Deens logistiek bedrijf DSV behaalde een volume van 1.3 miljoen TEU. Hiermee bereikten zij de capaciteit van de Argentijnse Haven in Buenos Aires.
  7. Expeditors International NV: de Amerikaanse expediteur behaalde een volume van 1.044 miljoen TEU, goed voor een zevende plaats en de capaciteit van de Haven van Miami (USA).
  8. Hellmann Worldwide Logistics NV: met een containervolume van 902.260 TEU (= Haven van Caucedo in de Dominicaanse Republiek) staat dit bedrijf op de 8ste plaatse van het klassement.
  9. Bolloré : de Franse logistieke groep haalde een volume van 844.00 TEU waarmee zij eindigen op de 9de plaats.
  10. Kerry Logistics Network: De top 10 wordt vervolledigd door de Aziatische logistieke dienstverlener Kerry Logistics Network, met een volume van bijna 800.000 TEU.

Laten we bij deze rangschikking ook even terugdenken aan Malcon McLean die in de jaren 50 de maritieme container heeft uitgevonden.

 

 

Recentste nieuws

24.06

H.Essers neemt Hoefnagels over

H.Essers heeft het Nederlandse bedrijf Gebroeders Hoefnagels Transport overgenomen.

Lees meer

14.06

Deelnemers TL Hub Business Game by Kuehne+Nagel zijn gekend

Komend academiejaar vindt de vijfde editie van de TL Hub Business Game plaats. Dit jaar wordt de TL Hub Business Game, een wedstrijd gericht op studenten (bachelor en master) die zich specialiseren in logistiek, transport of supply chain, ondersteund door Kuehne+Nagel.

Lees meer

11.06

Skechers EDC, Spadel, Fockedey en Sud-Fresh ontvangen een Lean & Green Star

Tijdens het event Best of Wallonia en de Algemene Vergadering van Logistics in Wallonia hebben vier Waalse bedrijven hun Lean & Green Star ontvangen. Deze prijs erkent hun inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV