27 February 2018

Top 10 maritieme expediteurs wereldwijd

Top 10 maritieme expediteurs wereldwijd

Hieronder kunt u het klassement vinden van de grootste maritieme expediteurs op globaal niveau. De rangschikking is gebaseerd op het containervolume (in TEU, twenty-foot equivalent unit) van 2016. Deze infografie werd gepubliceerd door Cutter Maritime.

  1. Kuehne + Nagel: dit bedrijf is uitgegroeid tot één van ‘s werelds toonaangevende logistieke dienstverleners. Vandaag beschikt de Kuehne + Nagel groep over meer dan 300 kantoren verspreid over 100 landen en meer dan 74.000 werknemers. Met een containervolume van meer dan 4 miljoen staat Kuehne + Nagel aan de top van het klassement. Het volume komt overeen met de capaciteit van de Haven van Felixstowe (Verenigd Koninkrijk).
  2. DHL: de groep DHL, gespecialiseerd in transport en logistiek, vinden we terug op de tweede plaats met een cargovolume dat de grens van 3 miljoen TEU overschrijdt, vergelijkbaar met de Haven van Nanjing in China.
  3. Sinotrans: de eerste Chinese transport- en logistieke groep bezet de laatste trede van het podium met een volume van 2.8 miljoen TEU, omgerekend de capaciteit van de Haven van Vancouver.
  4. DB Schenker: op de vierde plaats vinden we de bekende logistieke dienstverlener DB Schenker terug. Met een containervolume van net geen 2 miljoen TEU evenaren zij de capaciteit van de Haven van Osaka in Japan.
  5. Panalpina: dit Zwitsers logistiek en internationaal transportbedrijf bezet de middelste plaats van het klassement met een containervolume gelijk aan de capaciteit van de Haven van St. Petersburg, 1.46 miljoen TEU.
  6. DSV: het Deens logistiek bedrijf DSV behaalde een volume van 1.3 miljoen TEU. Hiermee bereikten zij de capaciteit van de Argentijnse Haven in Buenos Aires.
  7. Expeditors International NV: de Amerikaanse expediteur behaalde een volume van 1.044 miljoen TEU, goed voor een zevende plaats en de capaciteit van de Haven van Miami (USA).
  8. Hellmann Worldwide Logistics NV: met een containervolume van 902.260 TEU (= Haven van Caucedo in de Dominicaanse Republiek) staat dit bedrijf op de 8ste plaatse van het klassement.
  9. Bolloré : de Franse logistieke groep haalde een volume van 844.00 TEU waarmee zij eindigen op de 9de plaats.
  10. Kerry Logistics Network: De top 10 wordt vervolledigd door de Aziatische logistieke dienstverlener Kerry Logistics Network, met een volume van bijna 800.000 TEU.

Laten we bij deze rangschikking ook even terugdenken aan Malcon McLean die in de jaren 50 de maritieme container heeft uitgevonden.

 

 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV