16 August 2022

UPS neemt healthcarelogistieker Bomi Group over

Koerierdienst UPS kondigt plannen aan om Bomi Group over te nemen, een multinational en logistiek dienstverlener voor de gezondheidszorg. Dankzij de overname worden temperatuurgecontroleerde faciliteiten in 14 landen en zo’n 3.000 medewerkers van Bomi Group toegevoegd aan het UPS Healthcare-netwerk in Europa en Latijns-Amerika.

UPS neemt healthcarelogistieker Bomi Group over

Bomi Group levert sinds 1985 op maat gemaakte diensten voor de medtech- en farma-sectoren. Het bedrijf richt zich op de gezondheidszorg en heeft langdurige zakelijke relaties opgebouwd met meer dan 150 klanten wereldwijd. Leiders van Bomi Group waaronder CEO Marco Ruini, zullen hun functie blijven uitoefenen om de transitie te begeleiden en de service aan de bestaande klanten te garanderen. Ook de werknemers van Bomi Group zullen een belangrijke rol blijven spelen in de samengevoegde organisatie.

Met de overname van Bomi zal UPS profiteren van het allereerste distributiecentrum in België dat volledig gewijd is aan de opslag van gezondheidsproducten. Het distributiecentrum van de Bomi Groep, gelegen in Heist-op-den-Berg in de provincie Antwerpen, is strategisch gelegen in het hart van Europa en in het centrum van een hoogtechnologisch netwerk dat Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Duitsland met elkaar verbindt. Op een oppervlakte van 4.000 m² biedt het temperatuurgeregelde magazijn (5°/25°C en 2/8°C) ruimte voor de opslag van 4.000 palletten. Palletten en pakketten worden dagelijks geleverd aan ziekenhuizen, laboratoria en medische centra, met de mogelijkheid om speciale diensten uit te voeren zoals technisch transport en het beheer van demo’s, volgens de vereiste standaarden en met inachtneming van de GDP- richtlijnen.

Dankzij de overname zullen meer dan 350 temperatuur-gecontroleerde voertuigen en 391.000m2 aan warehousing worden toegevoegd aan het wereldwijde UPS Healthcare-netwerk. Verwacht wordt dat de transactie tegen het einde van het jaar wordt afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke reglementaire evaluatie en goedkeuring. Over het prijskaartje wordt niet gecommuniceerd.

 

Alle vacatures bij UPS

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV