24 January 2022

“Vandaag staat de sollicitant aan het roer”

In het kantoor van Vivaldis Maritime & Logistics in Antwerpen vind je recruiters Eline Leunen en Elena Dubois. Elke dag gaan ze met 1000% goesting op zoek naar geboren expediteurs, douanedeclaranten, dossierbeheerders, planners… Eline (27) & Elena (22) vertellen hoe ze hun hart verloren aan de logistieke & maritieme sector, en voor welke challenges ze staan.

“Vandaag staat de sollicitant aan het roer”

Hart verloren aan logistieke sector

Eline: “6,5 jaar geleden startte ik als recruiter bij Vivaldis, in een kantoor in de Kempen en later in Antwerpen. Daar had ik vaak contact met verschillende klanten in- en rondom de haven. Boeiend, die logistieke wereld! Zo boeiend, dat ik besloot me te specialiseren. Zo ontstond ons kantoor Vivaldis Maritime, dat ondertussen bijna 5 jaar actief is.”  

Elena: “Wat ik zo leuk vind aan mijn job? Als recruiter vind ik het enorm fijn om het beste uit mensen te halen en de ideale match voor alle betrokken partijen te creëren. Vruchtbare relaties opbouwen met klanten, kandidaten aantrekken en screenen, a match made in heaven … Hier haal ik mijn energie uit. Ik bouw niet enkel graag aan mijn carrière maar ook aan de jouwe!”

 

The extra Vivaldis Mile

Eline: “Door de jaren zijn vraag en aanbod geëvolueerd. Vroeger hadden bedrijven een waaier aan kandidaten om uit te kiezen. Vandaag staat de sollicitant aan het roer en heeft die te kiezen uit verschillende mooie aanbiedingen. Een snelle, transparante communicatie zorgt ervoor dat we goede relaties kunnen opbouwen, waardoor ze sneller met ons in zee zullen gaan.”

Elena: “We zetten extra in op persoonlijk contact om een band op te bouwen. We sturen een succes-smsje voor een sollicitatiegesprek, een verjaardagskaartje … Enthousiasme, motivatie, een goed humeur, daar moet je als recruiter mee geboren zijn. En teamspirit. Als mijn collega de telefoon opneemt, moet die de klant verder kunnen helpen. Dus we zijn beide van alles op de hoogte.”

 

Recruiting is ook… creatief zijn! 

Eline: “Door corona veranderde de markt en moesten we creatief zijn om potentiële kandidaten te screenen. We merkten dat mensen dankzij het thuiswerken toegankelijker waren voor een babbeltje. Gelukkig maar, want we konden niet elke kandidaat op kantoor ontvangen. We switchten naar uitgebreide telefonische gesprekken, videocalls, een koffie met 1,5 meter afstand … Onze job zag er plots lichtjes anders uit.”

 

Most wanted

Elena: “Onze most wanted kandidaten zijn op dit moment (hulp)expediteurs, documentatie medewerkers, planners, inside & outside sales representatives. Iedereen welkom trouwens! Sollicitanten met een rugzak vol ervaring, schoolverlaters of omgeschoolde kandidaten die een dag- of avondopleiding volgen… We zien ze allemaal even graag komen.”


Wil je meer weten over Vivaldis Maritime & Logistics? Check dan onze pagina!

Alle vacatures bij Vivaldis Maritime & Logistics

 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV