12 May 2015

Hoeveel verdien je in de sector van transport, logistiek en supply chain?

Hoeveel verdien je in de sector van transport, logistiek en supply chain?

Update: Salarissen in transport, logistiek en supply chain in 2017 

 

Je hebt een professionele bachelor of universiteitsdiploma en bent benieuwd naar een job in de sector van transport, logistiek en supply chain? Dan wil je misschien ook wel weten hoeveel je per maand kan verdienen.

Laten we met de startlonen beginnen. Dan valt meteen op dat je met een universiteitsdiploma 380euro meer verdient dan met een professionele bachelor. Deze verdienen gemiddeld 2.060euro bruto per maand. Iemand met een academische master op hogeschool verdient dan weer 2.210 euro bruto per maand. Maar de nog hoger geschoolden onder ons schieten de hoofdvogel af met zo’n 2.4440 per maand (volgens de magazine “Vacature”).

Ervaring

Natuurlijk hangt je loon ook af van het soort functie dat je doet. Uit de cijfers van Vacature blijkt dat werknemers in het transport na vijf jaar ervaring 2.520 euro en na twintig jaar 3.040 euro bruto per maand verdienen. Bedienden in de logistieke en supply chain sector hebben het net ietsje beter. Zij verdienen na vijf jaar 2.380 euro en twintig jaar zo’n 3.280 euro. Als we dan even kijken naar het management dan zie we dat zij na vijf jaar 3.380 euro verdienen en na twintig jaar maar liefs 4.900 euro per maand bruto. Aan u de keuze!

Dit verschil komt door het paritair comité, een bediende uit de transportsector hangt af van het PC226. Maar veel bedienden uit logistiek of supply chain zijn ook afhankelijk van het bedrijf waarvoor ze werken. Een logistieke werknemer die in de olie of farmaceutische industrie werkt is afhankelijk van de normen in deze industrieën. Hier zal hij dan waarschijnlijk ook een beter salaris hebben dan een werknemer in het PC226.

Voor werknemers blijkt dat hun loon ten opzichte van april 2013 met 2,2 procent gestegen is. Bij het management is dat bijna het dubbele, zo’n 4,4 procent.

Van bedrijfswagen tot pensioenplan

Welke extralegale voordelen zijn er zoal in de sector van transport, logistiek en supply chain? Volgens Vacature, varieert dat van een bedrijfswagen tot een pensioenplan. 11 procent van de werknemers kan rekenen op een bedrijfswagen ten opzichte van 53 procent bij het management. Wat wel opvalt, is dat 74 procent van de werknemers een verplaatsingsvergoeding krijgt tegenover 44 procent van het management. Dat is ook meteen het populairste extralegale voordeel voor werknemers. In de transport en logistieke sector en supply chain denken ze ook aan uw pensioen. 68 procent van het management kan er op rekenen net zet zoals 54 procent van de werknemers. Als we dan kijken naar de hospitalisatieverzekering dat valt op dat dit voor 82 procent van het management het geval is, tegenover 65 procent van de werknemers. En natuurlijk mogen we ook de befaamde maaltijdcheques niet vergeten. 69 procent van de werknemers heeft er recht op, net zoals 81% van het management.

Vakantiedagen

En als u nu nog niet overtuigd bent van een job in de sector van transport, logistiek en supply chain dan doen we nu nog een laatste poging. Je pendelt elke dag ongeveer 65 min, heen en terug en gemiddeld heb je recht op zo’n 24 vakantiedagen.

Onlangs deed ook TL Hub een enquête, bekijk deze cijfers hier. Benieuwd geworden? Check dan zeker onze vacatures en maak vandaag nog een profiel aan.

 

 

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV