20 March 2015

Kaderleden in de sector Transport en Logistiek verwachten een groei van hun activiteiten in 2015

Kaderleden in de sector Transport en Logistiek verwachten een groei van hun activiteiten in 2015

TL Hub lanceert een tweejaarlijkse barometer over de activiteiten in de sector Transport en Logistiek

TL Hub, de gespecialiseerde jobboard voor de sector Transport, Logistiek en Supply Chain, heeft een enquête uitgevoerd gericht naar opinieleiders uit de sector over de vooruitzichten voor 2015. Deze barometer van de activiteiten zal tweemaal per jaar plaatsvinden. Het zal bedrijven en werkzoekenden toestaan om het verloop van deze belangrijke sector van de economische activiteit beter op te volgen. Volgens het TL Hub panel, dat bestaat uit leidinggevenden uit de sector Transport, Logistiek en Supply Chain, zal de activiteit zich ontwikkelen in 2015 maar zal dit zonder de creatie van nieuwe vacatures gaan.

Volgens Frédéric DE COOMAN (Founder van TL Hub) is het vertrouwensniveau van de transportsector een goede indicator; economisten baseren zich ook regelmatig op de “Dry Index”. Als het transport goed gaat, gaat dit gepaard met goede vooruitzichten voor de consumptie en productie. We hebben dus een juiste macro-economische indicator.

Volgens de gegevens verzameld door TL Hub, verwachten bijna 60% van de ondervraagde opinieleiders een groei van hun bedrijven, 30% verwachten stabiliteit en slechts 10% verwachten een daling. Als onderdeel van deze groei in de activiteit, plant meer dan 51% van deze leiders, nieuwe investeringen in de komende 6 maanden (M & A, aankoop van een vloot of schip, infrastructuur)

Wat de door de sector gevraagde tarieven betreft, verwachten transportdiensten een daling van het gehalte, terwijl kopers (logistieke afdeling en supply chain van industrieën) voor een stabiliteit van tarieven zorgen. Deze prognoses zijn zeker gelinkt aan de daling van de olieprijs. Nochtans is het interessant om op te merken dat logistieke dienstverleners hun prognoses moeten herzien om hun tarieven te stabiliseren, omdat hun klanten deze daling niet verwachten. Anders, zullen de aanbieders een prijzenoorlog starten en zullen zij rechtstreeks een deel van hun marges veroordelen.

Helaas, ondanks het optimisme over de toekomstige groei, zal het aantal jobs niet specifiek stijgen. Ten eerste, willen bedrijven hun groei stabiliseren vooraleer ze hun vaste kosten verhogen door het aanwerven van nieuwe werknemers. Inderdaad, slechts 25% van de managers anticiperen op het aanmaken van nieuwe banen. 75% van de andere ondervraagden zullen enkel personeel in rotatie vervangen of zullen het aanwerven bevriezen. Een andere verrassende les aangeboden door de barometer is dat meer dan 63% van leidinggevenden geloven dat de lonen in de sector slecht zijn.

Een paar maanden geleden, had TL Hub al een enquête uitgevoerd waarin een tekort aan kandidaten in de sector was vastgesteld, lees het artikel

Een herziening van lonen om meer kandidaten aan te trekken zal waarschijnlijk bekeken worden door bedrijven in de sector. Dit geldt vooral voor transport en logistieke bedrijven. Wat betreft de logistieke afdelingen in de industrie volgen de logistieke lonen de normen van de betrokken industrieën.

Context van de barometer in de transportsector:

TL Hub heeft beslist twee keer per jaar, ter informatie voor zijn klanten en voor de sector transport en logistiek, een barometer over de activiteiten van de sector te publiceren.

Deze barometer is gebaseerd op een enquête gemaakt in maart 2015 met een steekproef van 50 opinieleiders. 88% van deze ondervragende zijn hoge kaders / directeur in de sector transport, logistiek en supply chain.

Bekijk al onze vacatures hier

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV